Gueorgioun hylkäys teki Lundanesista mestarin

Keskimatkan kilpailu sai miesten osalta dramaattisen lopun, kun voittajana tullut Ranskan Thierry Gueorgiou hylättiin. Ranskalainen oli jättänyt yhden rastin väliin ja keskimatkan voittajaksi nousi siis Norjan Olav Lundanes. Lundanes oli tyytyväinen kilpailujen toiseen mitaliin. Pitkältä matkalta mies otti pronssia.

– Tunteet ovat aika sekavat. Tiesin, että hyvällä suorituksella voin voittaa Thierryn, mutta en olisi kuvitellut voiton tulevan näin. Virheitä tuli ehkä 45 sekuntia, mutta juoksu tuntui paremmalta kuin pitkällä matkalla, Lundanes pohti.

Hopeaa otti 18 sekuntia voittajan perässä Sveitsin Fabian Herner. Parhaaseen MM-sijoitukseensa nousi Ukrainan Oleksandr Kratov.

Paras suomalainen oli 17. suunnistanut Olli-Markus Taivainen. Taivainen oli pettynyt kilpailuunsa, vaikka isompia virheitä ei tullutkaan.

– Tämä suoritus menee siihan samaan kategoriaan, kun kaikki muut arvokisasuoritukseni. Väsyneillä jaloilla taistelin. Taidollisesti tuli vain pieniä virheitä, mutta fyysisesti onnistuminen oli todella kaukana, väsynyt mies totesi maalissa.

MM-ensikertalainen Mikko Sirén oli 28. ja Pasi Ikonen 32.

– Pikkuvirheitä tuli paljon ja yhden reitinvalinnan toteutuksessa tuli virhe. Siinä tuli sitten järkyttävä S-lenkki, Sirén harmitteli maalissa.

– Viitosrastille kävin jo rastiympyrässä, mutta käännyin takaisin. Siinä tuli sitten 3 minuutin virhe ja parilla seuraavalla rastilla 1,5 minuuttia. Juoksu oli ihan hyvää, Pasi Ikonen totesi maalissa ja ihmetteli samalla paikallista kartoitustyyliä.