Rusasen haaveena mitali

Tarkkuussuunnistuksen MM-normaalimatkan toinen päivä käydään perjantaina. Suomalaisittain parhaista asetelmista kilpailuun lähtee Antti Rusanen. Rusanen on tällä hetkellä kilpailuissa sijalla 9., mutta vain pisteen päässä edellä olevista urheilijoista. Lisäksi hänellä kului aikarasteilla vain viisi sekuntia aikaa.

Tällä hetkellä EM-hopeamitalistin edellä on aiemmista menestyjistä vain Ruotsin Marit Wiksell ja Tsekin Kreso Kerestes. Kilpailua johtaa yllätysnimi Italian Elvio Cereser.

Tarkkuussuunnistuksessa lasketaan yhteen ensimmäisen ja toisen päivän tulokset. Ensimmäinen päivä kuitenkin jouduttiin pitämään sateiden takia vain 12. tehtävän tynkäkilpailuna.

– Tällä hetkellä tulosluettelo näyttää arvotun näköiseltä. Kilpailusta on käyty vasta 1/3, joten mitaleille on täydet mahdollisuudet, MM-tempossa harmillisesti nejänneksi jäänyt Rusanen toteaa.

MM-keskimatkan lähimaastossa Campomulossa käytävä tarkkuussuunnistuksen toisen päivän kilpailu tarjoaa pienipiirteistä ja rikkonaista maastoa. Rusanen lupaa, että tällä kertaa maasto ja kartta otetaan haltuun.

– Maasto on mallin perusteella vähän ylikartoitettu, mutta maastosta etsitään, mitä on kartoitettu, Rusanen naurahtaa.

Toisen päivän kilpailun yhteydessä käydään joukkuekilpailu. Suomen joukkueessa kilpailevat Antti Rusanen, Jari Turto ja Kari Pinola.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail