Olli-Markus Taivainen elää unelmaansa

Olli-Markus Taivainen lähtee ilman suuria odotuksia MM-keskimatkalle. Silti kaikki on tehty niin hyvin kuin mahdollista. Taivainen onkin leireillyt ahkerasti muun muassa yhdeksän viikkoa Italiassa. Marraskuun jälkeen Taivainen onkin kerennyt viettää kotona vain neljä päivää. Leireily ei kuitenkaan tunnu raskaalta, sillä tämänhetkinen elämäntapa on oma valinta.

– Lähipiiri, työnantaja ja seura ovat tukeneet minua ja antaneet mahdollisuuden pistää kaikki peliin urheilun ehdoille. Olen ollut siellä, missä omasta mielestäni kannattaa olla, jotta kehittyisin urheilijana. En koe, että tämä on rankkaa, sillä elän unelmaani, Taivainen pohtii.

Italian leireilyllä Taivainen on totutellut kroppaansa korkeaan ilmanalaan ja tutustunut erilaisiin maastotyyppeihin, joita MM-keskimatkalta voi olla odotettavissa. MM-keskimatka juostaan Campomulossa ja maasto on 1500-1700 metrin korkeudessa.

– Keskimatkalla voi tulla vastaan mitä vaan, mutta olen valmistautunut kaikkeen niin hyvin kuin mahdollista. Olen tehnyt paljon onnistuneita kisavauhtisia harjoituksia ja luottamus omaan suoritustasoon on hyvä.

Pellon Ponnen mies ei ole viime vuosina mm. terveysongelmien takia pystynyt harjoittelemaan haluamallaan tasolla. Nyt kunto alkaa vihdoin olla sellainen, kun haaveissa on ollut.

– Tämän kauden tavoite oli päästä vaikeiden vuosien jälkeen taas sille tasolle, että pystyn kilpailemaan MM-kilpailuissa. Nyt on hyvä fiilis, sillä siitä on pitkä aika kun viimeksi on ollut tällainen tilanne, Taivainen nautiskelee.

MM-startti tuo aina oman kutinansa urheilijalle. Mitään sijatavoitteita Taivaisella ei ole. Kokenut nuorukainen on aikaisemmin osallistunut 3 kertaa MM-kilpailuihin ja paras sijoitus on sprintin 29.

– Lähden nöyrin mielin lähtöviivalle. Tosi mukavaa lähteä onnistuneen valmistautumisen jälkeen arvokilpailuihin, viimeksi 2012 Sveitsissä MM-viivalla ollut Taivainen toteaa.