Pyöräsuunnistuksen MM-joukkue 2014 valittu

Valintaryhmä on ilmoittanut vuoden 2014 pyöräsuunnistuksen MM-joukkueen. Puolan Bialystokiin maailmanmestaruuksista elokuun lopussa lähtee kamppailemaan yhteensä kuusi miestä ja kuusi naista. Samalla Puolassa kisataan myös nuorten MM-titteleistä, ja Suomelta matkaan lähtee kuusi poikaa ja neljä tyttöä.

Joukkueet ilmoitettiin katsastuksena toimineen Suomusjärven SM-kilpailujen jälkeen. Lisäksi valintoihin vaikuttivat kansainvälinen menestys tällä ja viime kaudella. Päävalmentaja Jukka Niemen mukaan aikuisten joukkueet olivatkin suurimmaksi osaksi selvillä jo ennen viikonlopun katsastuksia, sillä suomalaiset ovat pärjänneet erinomaisesti tämän kauden mc-kisoissa.

– Viimeisistä MM-paikoista Suomusjärvellä kisailtiin. Suurempi mielenkiinto kohdistuikin nuoriin, sillä SM-kisat toimivat ainoana katsastuskisana, Niemi kertoo.

Laaja mc-menestys lupaa hyvää Puolan MM-kisoja ajatellen, ja joukkue onkin lähdössä matkaan luottavaisin mielin.

– Mitaleitahan kisoista lähdetään metsästämään, sehän on selvä. Moni onkin asettanut kisoihin tavoitteekseen henkilökohtaisen mitalin. Kuitenkin suomalaiset ovat aina syttyneet hyvin viesteissä, joten hyvältä näyttää kokonaisuuden kannalta, Niemi myhäilee joukkueen tilannetta.

Pyöräsuunnistuksen aikuisten ja nuorten MM-kilpailut käydään Puolan Bialystokissa 26.-30.8.

MM-kisasivut

Suomen joukkue pyöräsuunnistuksen MM-kilpailuihin Puolan Bialystokiin:

Naiset: Haga Antonia OK Botnia, Hakala Eeva-Liisa Kortesjärven Järvi-Veikot, Hara Marika Koovee, Laurila Susanna Jalasjärven Jalas, Penttilä Marja Kokkolan Suunnistajat, Stengård Ingrid IF Sibbo-Vargarna. Varalla: Lindroth Mona Asikkalan Raikas.
Miehet: Jutila Juuso Kankaanpään Suunnistajat, Lahtinen Tuomo Asikkalan Raikas, Laurila Jussi Jalasjärven Jalas, Niemi Pekka Kankaanpään Suunnistajat, Saarela Samuli Kokkolan Suunnistajat, Saarinen Juho Mäntsälän Urheilijat. Varalla: Tervala Mika Rastivarsat.

Nuorten MM-joukkue:

Tytöt: Hakala Essi MS Parma, Närhi Minna Jämsän Retki-Veikot, Saarela Ruska Kokkolan Suunnistajat, Saarinen Henna Koovee. Varalla: Lindroth Mia Asikkalan Raikas.
Pojat: Blomster Anders IF Sibbo-Vargarna, Pietikäinen Sauli Kouvolan Suunnistajat, Rantala Aleksi Rasti-Jussit, Tervala Miska Rastivarsat, Toivanen Elmeri Kouvolan Suunnistajat, Vanhanen Konsta Asikkalan Raikas. Varalla: Hanhijärvi Petrus Espoon Akilles.

Valintaryhmä: Jukka Niemi, Juha Vähämetsä, Antti Ekonoja, Petteri Kähäri