Nuorten MM-viestissä Ruotsin kultajuhlat

Ruotsi vei Bulgariassa nuorten MM-kisojen päätöspäivän viestin kirkkaimmat mitalit sekä miesten että naisten viestissä. Suomi jäi viestissä ilman mitalia. Naisten viestissä Suomen 1-joukkue oli mukana mitalitaistelussa ja oli viides, miesten viestissä Suomen 2-joukkue onnistui seitsemänneksi.

– Tänään ei ollut meidän päivä. Molemmissa viesteissä olimme ankkuriosuudella vielä mitalitaisetlussa, mutta virheet pudottivat mitaleiden ulkopuolelle. Tänään pienetkin virheet ratkaisivat, arvioi Suomen nuorten valmentaja Markus Lindeqvist.

Naisten viestissä Ruotsi ja Norja kävivät tiukan väännön kultamitalista. Ruotsin kultakimpale Sara Hagströmin rutiini riitti kääntämään kisa sinikeltaisten eduksi. Norja hävisi yhdeksän sekuntia. Sveitsi oli kolmas.
Suomen 1-joukkue Jannina Gustafsson (vaihtoi sijalla 9), Emmi Jokela (9.) ja Anna Haataja oli lopulta viides. Haataja nosti Suomen hetkeksi viestin loppuradalla kolmanneksi, mutta lopun virhe kostautui ja Haataja joutui hitaaseen tiheikkö-rämeikköön.

Miehissä Suomen 1-joukkue (Topi Raitanen, Miika Kirmula, Olli Ojanaho) oli avausosuuden jälkeen kärjen tuntumassa toisena. Kirmula putosi osuutensa alussa kauas kärjestä.

– Kirmulalla oli pahoinvointia ja vatsakramppia, ja suorittaminen oli senkin takia vaikeaa. Kalpea mies tuli vaihtoon, Lindeqvist kertoi.

Suomen kakkosjoukkue (Arttu Syrjäläinen, Topias Ahola, Aleksi Niemi) nousi toisen osuuden jälkeen mitalitaisteluun, mutta maalissa sija oli seitsemäs.

– Ankkuriosuuden puolimatkassa Niemi oli kärjessä Ruotsin kanssa. Hän luuli olevansa kahdesta polusta oikeanpuoleisella, mutta olikin vasemmalla ja lähti etsimään rastia polun väärältä puolelta, Lindeqvist selvitti viestin ratkaisua Suomen kannalta.

Suomen saalis nuorten MM-kisoista oli kolme mitalia (kulta ja kaksi pronssia). Lindeqvist on tyytyväinen mitalisaaliiseen ja joukkueen kokonaispanokseen.

– Olemme positiivisin mielin, sillä saimme aiempaa enemmän mitaleita ja olimme joukkuekilpailussa toisena Ruotsin jälkeen. Nuorella joukkueella saattoi turnauskestävyys vähän loppua ennen viestiä. Viestipäivän paras juttu oli se, että saatiin onnistumisia myös niille urheilijoille, jotka eivät henkilökohtaisissa kisoissa saaneet aivan parastaan esiin, kehui Lindeqvist Aholan, Syrjäläisen ja Otsamon viestisuorituksia.

Nuorten MM-suunnistus, Bulgaria

Naiset: 1) SWE 1.38.18 (Tilda Johansson, Frida Sandberg, Sara Hagström), 2) NOR 1.38.27 (Heidi Mårtensson, Gunvor Hov Höydal, Mathilde Rundhaug), 3) SUI 1.44.24 (Paula Gross, Sina Tommer, Lisa Schubnell), 4) UKR 1.44.53 (Darja Moskalenko, Olena Postelnjak, Maria Polistsuk), 5) FIN 1.45.03 (Jannina Gustafsson, Emmi Jokela, Anna Haataja), 6) FRA 1.46.08 (Delphine Poirot, Chloe Haberkorn, Lauriane Beauvisage). Suomen 2-joukkue (Pihla Otsamo, Noora Koskinen, Henna Skog) tuli maaliin sijalla 19.

Miehet:  1)  SWE 1.36.30 (Assar Hellström, Simon Hector, Anton Johansson), 2) CZE 1.36.40 (Ondrej Semik, Jonas Hubacek, Marek Minar), 3) SUI 1.36.43 (Jonas Egger, Tobias Pezzati, Sven Hellmüller), 4) FRA 1.38.30 (Arnaud Perrin, Loic Marty, Nicolas Rio), 5) LAT 1.38.42 (Mikus Purins, Alvis Reisons, Rudolfs Zernis), 6) NZL 1.39.05 (Tim Robertson, Shamus Morrison, Nick Hann), 7) FIN 1.39.09 (Arttu Syrjäläinen, Topias Ahola, Aleksi Niemi). Suomen 1-joukkue (Topi Raitanen, Miika Kirmula, Olli Ojanaho) tuli maaliin sijalla 18.