Mikko Salonen IOF:n hallitukseen

Suomen Mikko Salonen valittiin Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hallituksen jäseneksi torstaina Italian Lavaronessa järjestetyssä IOF:n kongressissa. Salonen jatkaa hallitustyöstä poisjättäytyneen Timo Ritakallion työtä. Ritakallio toimi IOF:n hallituksessa kuusi vuotta. Salonen on toiminut viime vuosina IOF:n suunnistusryhmän puheenjohtajana, mutta jättää tämän tehtävän hallitusvalinnan myötä.

Britti Brian Porteous jatkaa IOF:n puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Hänet valittiin jatkokaudelle yksimielisesti. Salonen on ainoa uusi jäsen IOF:n hallituksessa.

IOF:n kongressi päätti pidentää hallituksen jäsenten kauden nelivuotiseksi nykyisen kahden vuoden sijaan. Jatkossa hallituspaikoista täytetään puolet kahden vuoden välein järjestettävässä kongressissa.

Hallituksen esitys antaa kaikki MM-suunnistuksen järjestäjävalinnat hallituksen tehtäväksi ei mennyt läpi, joten jatkossakin hallitus valitsee parittomien ja kongressi parillisten vuosien MM-järjestäjät.

Latvia sai järjestettäväkseen vuoden 2018 MM-kisat – tosin äänestyksen jälkeen, sillä Latvian hakuehtona oli myös vuoden 2019 veteraanien MM-kisojen järjestäminen. MM-suunnistuksen yhteydessä järjestetään myös MM-tarkkuussuunnistus 2018.

Vuoden 2017 MM-pyöräsuunnistuksen sai järjestettäväkseen Liettua. Kisat käydään Vilnassa.

Saman vuoden MM-hiihtosuunnistuksen järjestelyoikeudet sai Venäjän Tjumen, joka isännöi talvella hiihtosuunnistuksen EM-kisoja.

IOF:n kongressi päätti, ettei Espanjan ehdottamaa seikkailu-urheilua eikä Venäjän ehdottamaa rogainingia oteta IOF:n ohjelmaan.

IOF terävöittää hiihtosuunnistustoimintaansa palkkaamalla puolipäiväisen lajijohtajan talvikaudeksi.
Uusina jäseninä hyväksyttiin Azerbaidzan, Iran, Kamerum, Nepal ja Uganda. IOF:n jäsenmäärä on tällä hetkellä 78.