Kari Pinola parhaissa asemissa toiseen päivään

Suomen tarkkuussuunnistajien normaalikilpailun ensimmäinen päivä sujui Italian Lusernassa hieman totuttua vaisummin, mutta Kari Pinola on paralympiasarjassa kuitenkin kiinni mitalinsyrjässä ennen perjantaina kilpailtavaa toista osaa. Pinola on sarjan kolmantena yhden pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä Ruotsin Michael Johanssonista. Pekka Seppä lähtee paralympiasarjan toiseen kisapäivään sijalta 13, kahden pisteen takaa-ajoasemista.

Avoimessa sarjassa suomalaisten päivä oli kokonaisuutena vaisumpi. Antti Rusanen on parhaissa asemissa ennen toista kisapäivää. Hän on yhdeksäntenä yhden pisteen päässä kärjestä.

MM-ensikertalainen Marko Määttälä on sijalla 11 samoissa pisteissä Rusasen kanssa. Pinja Mäkinen on vielä samoissa pisteissä sijalla 21. Mestaruutta puolustava Jari Turto on sijalla 36 ja eroa kärkeen on kaksi pistettä. Rusasen ja Määttälän osakkeita toiseen kisapäivään nostaa erinomainen aikarastiaika, sillä se ratkaisee tasapisteissä.

Kisaa johtaa ensimmäisen päivän 11 tehtävän jälkeen Italian Elvio Cereser täysillä pisteillä. Ensimmäisen kilpailupäivän tulosten saaminen kesti pitkään, sillä kilpailun jälkeen selvitettiin muutamaa vastalausetta ratkaisuihin, ja yksi vastalause hyväksyttiin ja kyseinen tehtävä siis hylättiin.

Kisa typistyi jo ennen alkuaan 12 tehtävään, sillä viime päivien sateiden pehmentämä maasto pakotti kisajärjestäjät jättämään yhden tehtäväosan kokonaan pois.

– Meille tuotti vaikeuksia erottaa ja tulkita maastosta kartoitetut kivet ja jyrkänteet, koska kaikki eivät mielestämme täyttäneet yhden metrin vaatimusta, selvitti Jari Turto suomalaisten vaikeuksien taustoja kisan jälkeen.
Tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailun toinen kisapäivä käydään perjantaina ja MM-tulokset määräytyvät kahden päivän yhteistulosten perusteella. Perjantaina käydään myös joukkuekilpailu.