Tarkkuussuunnistajat hyvissä asemissa tempon karsinnassa

Antti Rusanen, Pinja Mäkinen sekä Lauri Kontkanen selvittivät tiensä finaaliin tarkkuussuunnistuksen tempon karsintakilpailusta. Hallitsevana Euroopan mestarina henkilökohtaisen paikan kilpailuun saanut Antti Rusanen teki karsinnan parhaan suorituksen ajalla 231,5.

Rusanen oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka virheitä tulikin muutama. Eroa toisena olevaan Martin Jullumiin on kuitenkin puoli minuuttia, joten Rusanen pystyy lähtemään rauhallisin mielin iltapäivän finaaliin. Finaalissa lasketaan koko päivän tulokset yhteen.

– Tämä on kaikista helpoin paikka lähteä finaaliin. Samalla lailla vaan tarkasti mennään, Rusanen totesi tulosten selvittyä.

Hallitseva maailmanmestari Pinja Mäkinen piti kilpailua vaikeana.

– Kilpailusta jäi epävarmuus siitä, saiko kohteet oikein. Yritin kohtuullisella miettimisellä saada parhaan osaamiseni mukaisen vastauksen. Finaaliin ei kannata lähteä hampaat irvessä vaan tekemään perustekemisetä. Viime vuoden perusteella tiedän, että kaikki on mahdollista, Mäkinen pohti kilpailua.

Jari Turto sekä Marko Määttälä karsiutuivat niukasti loppukilpailusta.

Finaalikilpailu alkaa klo 16.30.

Tarkkuussuunnistus, tempo, karsinta
1) Antti Rusanen 231,5, 2) Martin Jullum NOR 299,5, 3) Pinja Mäkinen 309,5, 4) Martin Fredholm SWE 351,5, 5) Marit Wiksell SWE 369, 6) Lauri Kontkanen 363, …, 25) Jari Turto 564,4, 33) Marko Määttälä 611