Tunis uusi SM-erikoispitkän kullan

IF Femmanin Staffan Tunis uusi viimevuotisen suorituksensa ja otti kultaa hiihtosuunnistuksen SM-erikoispitkältä. Kilpailua alusta loppuun johtanut vaasalainen oli tyytyväinen mitaliin ja suoritukseensa.

– Hyvä rata ja matkaa oli sopivasti, sillä lopussa alkoi kaikki paikat kramppaamaan. Suoritus oli varma. Vaikka pieniä virheitä tuli, tällä matkalla se ei haittaa. Yksin sai suunnistaa, Tunis pohti yli 40 kilometrin ja kahden tunnin suoritustaan.

Hopeaa otti jälleen kerran tällä matkalla Suunta-Jyväskylän Janne Häkkinen. Keskmatkan pronssimitalistin ero voittajaan oli 2.26.’

– Hyvin luisti ja mukavaa oli. Neljännen kerran otin tältä matkalta hopeaa eli kiva olis joskus voittaakin, Häkkinen totesi maalissa.

Pronssille hiihti Keminmaan Urheilijoiden Ville-Petteri Saarela. Päivän suoritukseensa pettynyt mies oli kuitenkin tyytyväinen viikonlopun saldoon, kahteen SM-kultaan ja yhteen SM-pronssiin.

– Tulihan retkellä käytyä. Ekalla lenkillä tuli turhaa mutkaa ja tiesin että olen paljon perässä. Ekassa kartanvaihdossa mietin jo, jätänkö lenkin kesken. Kaksi nappi suoritusta tuli ja tänään meni penkin alle, tänään yli viisi minuuttia voittajalla hävinnyt Saarela totesi.

Pesulle viikonlopun kolmas kulta

Kokenut konkari Rajamäen-Rykmentin Mervi Pesu uusi kahden vuoden takaisen suorituksensa ja voitti kaikki kauden SM-matkat. Erikoispitkän matkan suoritus tuli ilman suurempia ongelmia.

– Meillä oli Milkan (Leppäsalmi) kanssa sama alku ja siitä oli tietenkin apua. Alun sain hiihtää rennosti ja perhosilla lisäsin sitten vauhtia. Vikassa mäessä alkoi jo hengästyttää, Kommottivaaran huipulle vieneessä loppupuristuksessa Leppäsalmen taakseen jättänyt pirkkalalainen analysoi.

– Hyvä fiilis jäi viikonlopusta. Eilen tuli eniten virheitä, mutta tänään sai sitten parantaa suoritusta, Pesu summasi viikonlopun saldoa, kolmea Suomen mestaruutta.

Hopeaa otti 43 sekuntia voittajan perässä maaliin tullut Haapamäen Urheilijoiden Milka Leppäsalmi. Alkukauden sairasteluista kärsinyt paimiolainen joutui kuitenkin koville Pesun kyydissä.

– Mentiin kovaa kyytiä ja loppulenkillä alkoivat jo ojentajat kramppaamaan. Tosi tyytyväinen olen, suoritus oli hyvä ja silloin on sama, mikä loppusija on, tyytyväinen nainen pohti maalissa.

Pronssille kiri Ulvilan Uran Mira Kaskinen. Eroa voittajakaksioon tuli 30 kilometrin suunnistuksessa 8,5 minuuttia. Suoritukseensa myös sprintistä pronssia ottanut nainen ei ollut.

– Olipa seikkailu. Alkumatkan kyseenalaisessa tiheikössä menin ristiin rastiin ja sen jälkeen ei paljon seuraa ollutkaan. Hiihto alkaa vihdoin olla balanssissa ja meno oli liukasta, Kaskinen manaili alkumatkan virheitä.

Täydelliset tulokset: http://lapinlumirastit.fi/2014/tulospalvelu/