Saarelalle ja Pesulle kultaa SM-keskimatkalta

Saarela oli tyytyväinen raskaan SM-keskimatkan mitaliin. Tuplakulta on miehelle tuttu jo edellistalven SM-kilpailuista, itsestään selvä mitali ei miehelle kuitenkaan ollut.

– Kilpailu oli raskas niin henkisesti kuin fyysisesti. Oli vaikea löytää nopein reitti ja koko ajan oli pieni epävarmuus, olisiko joku toinen valinta ollut nopeampi. Kai valinnan osuivat kohdilleen, kun sain melkein Stafun kiinni, Saarela totesi tultuaan maaliin lähes samaan aikaan kaksi minuuttia ennen lähteneen Staffan Tunisin kanssa.

Hopeaa otti vajaan pari minuuttia voittajalle hävinnyt IF Femmanin Staffan Tunis.

– Tein pari virhettä, mutta aika pieniä ne olivat, joten suoritus oli kohtuullinen. Kunto ei ole koko kautena ollut kummoinen, eikä se ainakaan ole parantunut EM-kilpailujen jälkeen, niin sprintistä kuin keskimatkalta hopeaa ottanut Tunis manaili huonoa talvea.

Pronssille ylsi Suunta-Jyväskylän Janne Häkkinen.

– Kohtuu hyvin meni, isompia ongelmia ei ollut. Nousua oli paljon ja se sopi minulle hyvin. Kyllä pronssi on aina parempi kuin eilinen neljäs sija, Häkkinen pohti.

Pesulle toinen SM-kulta

Tuplakulta tuli myös naisten pääsarjassa, kun Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu otti kultaa ennen Haapamäen Urheilijoiden Milka Leppäsalmea ja Sonja Mörskyä. Ikänsä puolesta jo ikäsarjoihin kuuluva Pesu ei ollut tyytyväinen päivän suoritukseen.

– Yksi reitinvalinta meni totaalisen pieleen ja lopussa erehdyin luulemaan yhtä oikoa baanaksi. Oletin, että takaa tulevat tytöt ohi, 41-vuotias nainen pohti maalissa.

Hopealle noin minuutin Pesun perässä suunnistanut Milka Leppäsalmi oli tyytyväinen mitaliin. Naisen kausi ei ole sujunut toiveiden mukaisesti, sillä alkuvuodesta iski mykoplasma ja ylikunto. Nyt terveysongelmat ovat takanapäin ja tuloksena SM-hopea.

– Matkustin koko yön tänne Turusta. Rata oli fyysisesti ja henkisesti haastava ja oiot hankalia. Aika monta virhettä tuli, mutta hiihto oli kuitenkin sujuvaa, Leppäsalmi analysoi maalissa.

Pronssille jäänyt Sonja Mörsky oli tyytyväinen sijoitukseen. Flunssainen nainen mietti pitkään osallistuuko koko kilpailuun.

– Kipeänä hiihtäen on hienoa saada mitali. Rankkaa oli kun ei happi oikein kulkenut, nainen totesi maalissa ja mainitse, että jos olo olisi hitusenkaan huonompi, olisi kisat jääneet väliin.

SM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina erikoispitkällä matkalla.

Lisätietoa ja tulokset: http://lapinlumirastit.fi/2014/kisainfo/