Kauppi jättää EM-kilpailut väliin

EM-joukkueeseen jää iso aukko täytettäväksi, kun jalkavaivoista talven kärsinyt Minna Kauppi joutuu jättämään EM-kilpailut väliin. Kauppi kertoi päätöksestään Suunnistusliiton maajoukkueinfossa keskiviikkona. Päätös syntyi tällä kertaa melko helposti, varsinkin, kun apuna oli valmentaja-mentori Maria Rantala ja ulkopuolista näkökulmaa antamassa Olli-Pekka Kärkkäinen.

– Minulla on ollut viisi eri akillesjänteentulehdusta ja olen pakosta joutunut pysymään erossa niin maajoukkuekuvioista kuin juoksemisesta. EM-kilpailujen väliin jättäminen oli vaikea päätös, mutta en halunnut roikkua enää löysässä hirressä. Kauden päätavoite on Italian MM-kilpailut ja tässä pitää edetä varovaisesti terveyden ehdoilla, Minna Kauppi kertoi päätöksestään.

Maailmancup jatkuu Espanjassa

Ennen EM-kilpailuja juostaan vielä tulevana viikonloppuna, 5.-6.4. maailmancupin toinen ja kolmas osakilpailu Espanjassa. Myös maailmancupjoukkueeseen on tullut täydennyksiä, kun Jannina Gustafsson joutuu jättämään kilpailut väliin. Hänen korvaajikseen Espanjan Murciaan lähteen Riina Kuuselo ja Karoliina Sundberg, jotka antoivat hyviä näyttöjä Danish Spring -kilpailuissa.

Kaupin jättämä aukko täytetään joko EM-joukkueen sisältä tai mahdollisesti hyvien Espanjan maailmancupnäyttöjen perusteella.

Päävalmentaja Juha Taini lähtee Kaupin poisjäännistä huolimatta hyvillä mielin kohti EM-kilpailuja. Varsinkin miesten osalta tilanne on kutkuttava.

– Miesten tilanne näyttää pitkästä aikaa hyvältä. Kansainvälisiä kisoja ei ole kuitenkaan juostu paljoa, joten kansainvälinen taso ja siten myös EM-menestys ovat vielä arvoituksia. Hyviä tuloksia voi tulla, mutta ajankohtana huhtikuun alku asettaa kuitenkin omat rajoitteensa. MM-menestys on ykköstavoite ja EM-kilpailujen takia ei harjoittelussa kikkailla, Taini toteaa kesken suomalaisten harjoittelukautta järjestettävistä kilpailuista.

EM-kilpailut käydään Portugalin Palmelassa 10.-16.4.

Joukkueet

Suomen joukkue EM-kilpailuihin

Suomen joukkue Espanjan maailmancupiin