Suunnistusliiton talous positiivinen

Suunnistusliiton talous on hyvällä mallilla, sillä liittovaltuusto hyväksyi lauantaina
kevätkokouksessaan Helsingissä vuoden 2013 tilinpäätöksen, joka oli 10 000 euroa ylijäämäinen. Liiton oma pääoma on positiivinen ja täyttää opetusministeriön suositukset.

– Tässä tiukassa taloustilanteessa täytyy olla tyytyväinen, että pystyimme pitämään talouden suunnitellusti positiivisena, korostaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Vuosi 2013 oli suunnistuksen näkökulmasta erinomainen erityisesti Vuokatissa heinäkuussa järjestettyjen MM-kotikisojen ansiosta. Kisojen urheilullinen menestys ja muu kokonaisuus oli onnistunut, vaikka taloudellinen tuotto ei odotuksia vastannutkaan.

Myös muilla mittareilla mitattuna suunnistuksen näkymät ovat hyvät. Esimerkiksi kuntosuunnistusten suosio jatkaa kasvuaan. Vuoden 2013 aikana suunnistusseurojen järjestämissä kuntosuunnistustapahtumissa tehtiin 380 000 suoritusta, mikä vastaa noin 1,5 miljoonaa terveysliikuntakilometriä rasteilla.

Hyvästä tilanteesta huolimatta talous on jatkossa Suunnistusliiton toiminnan suurin yksittäinen haaste. Opetus- ja kulttuuriministeriön Suunnistusliitolle myöntämä valtionapu jäi huomattavasti budjetoidusta ja oli 30 000 euroa pienempi kuin vuonna 2013.

– Haasteena on löytää uusia rahoituskanavia toimintaamme. Pohdimme liiton ja lajin tulevaisuutta ja toimintaedellytysten säilyttämistä tämän vuoden aikana järjestettävissä työpajoissa, kertoi Mika Ilomäki.

Suunnistusliiton liittokokous valitsi Timo Peltolan jatkamaan liittovaltuuston puheenjohtajana seuraavan kolmivuotiskauden.

– Tulen tekemään parhaani omalta osaltani, että tässä käännekohdassa löydetään uusi suunta, liittovaltuuston tehtävänä on osoittaa suunta, mihin päin lajiamme viedään, Peltola kiitti valinnasta.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail