Hisun SM-sprinttimitalit tutuille nimille

Hiihtosuunnistus kausi pääsi vihdoin kunnolla käyntiin, kun Sodankylässä taisteltiin perjantaina SM-sprinttimitaleista. Mitalit menivät tutuille maajoukkuenimille ja naisten pääsarjan voiton otti Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu 41 sekuntia ennen Valkeakosken Hakan Tiia Tallilaa. Ulvilan Uran Mira Kaskinen otti pronssia vajaan minuutin voittajan jälkeen.

– Virheitä ei tullut, mutta kulku oli töksähtelevää. Välillä oli epävarma olo, kun oikoja oli paljon, Pesu pohti kilpailun jälkeen.

Miehissä kultaa otti EM-hopeaa sprintistä voittanut Keminmaan Urheilijoiden Ville-Petteri Saarela ennen IF Femmanin Staffan Tunista ja Kyrös-Rastin Tero Linnainmaata.

D20 sarjassa voiton vei ylivoimaisella suorituksella Kouvolan Suunnistajien Mirka Suutari. Hopeaa otti Ounasvaaran Hiihtoseuran Suvi Oikarinen ja Pronssille kiri Haapamäen Urheilijoiden Sanna Pusa.

– Nuorten MM-kilpailut meni huonosti, mutta tiesin, että hyvällä suorituksella olen korkealla. Viime kisasta on kohta kuukausi eli kiva oli mitali saada, Suurali totesi.

H20-sarjassa taistelu kullasta oli tiukkaa ja voiton vei Pellon Ponnen Jyri Uusitalo 11 sekuntia ennen Suunta-Jyväskylän Misa Tuomalaa. Pronssia nappasi SK Pohjantähden Aleksi Karppinen.

– Ihan perus kisa oli. MM-menestys ei tuonut paineita vaan lähdin nautiskelemaan. Hieno oli pitää muut takana, nuorten kisoista MM-hopeaa sprintistä ottanut Uusitalo kertoi.

SM-kilpailut jatkuvat lauantaina keskimatkalla.

Lisätietoja ja täydelliset tulokset. http://lapinlumirastit.fi/2014/tulospalvelu/