Viro hakee vuoden 2017 MM-suunnistuksia

Suomi on saamassa lähes kotikisat suunnistukseen peräkkäisille vuosille 2016 ja 2017. Ruotsi sai jo aiemmin järjestettäväkseen vuoden 2016 MM-rastit Göteborgin lähistöllä ja nyt Viro on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 MM-kisoista.

Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hallitus päättää MM-järjestäjän seuraavassa kokouksessaan Prahassa ensi viikolla. Virallista estettä Viron isännyydelle ei ole, sillä MM-haku on ollut jatkoajalla hakijoiden puuttuessa.

Viro ei ole koskaan aiemmin järjestänyt suunnistuksen MM-kisoja. Tärkeätä järjestelykokemusta on tulossa vuonna 2016, jolloin Viro isännöi Tallinnassa veteraanien MM-suunnistukset. Vuoden 2017 MM-kisapaikaksi suunnitellaan Otepäätä, jonka maastotarjonnan ja muut suunnitelmat IOF:n urheilujohtaja Björn Persson totesi käynnillään riittäviksi.