Suomen naisille MM-kultaa viestistä

Suomen naiset ottivat MM-viesti ultaa selvällä erolla hopealla suunnistaneeseen Tanskaan. Suomen joukkueessa suunnistivat Ingrid Stengård, Susanna Laurila ja Marika Hara. Pronssia otti Sveitsi.

Viestin aloittanut Stengård tuli vaihtoon viidentenä, noin 3,5 minuuttia kärjessä vaihtanutta Tsekkiä jäljessä. Kakkososuudella Susanna Laurila nosti Suomen toiseksi. Eroa kärjessä vaihtaneeseen Sveitsiin oli 45 sekuntia ja takaa tuli Tanska vain 13 sekunnin erolla.

Ankkuri Marika Hara piti tanskalaisen takanaan ja toi Suomelle toisen kerran putkeen MM-kultaa. Joukkue oli tietenkin tyytyväinen MM-kultaan.

– Mestaruus on aina mestaruus. Kilpailu oli jännä ja kuka vaan olisi voinut voittaa, naiset analysoivat maalissa.

Miehet hopealla

Myös Suomen miehet puolustivat viime vuoden MM-kultaa, mutta tällä kertaa joukkueen Pekka Niemi, Samuli Saarela ja Jussi Laurila jäi tyytyminen hopeaan.
Suomen aloittaja Pekka Niemi toi aloitusosuudelta Suomen vaihtoon kolmantena. Vajaan minuutin edellä tulivat Viro ja Tsekki. Toisella osuudella Samuli Saarela käänsi eron toisin päin ja nosti joukkueen kärkeen ennen Viroa ja Tsekkiä.

Ankkuriosuudella Jussi Laurila joutui taipumaan hopealle tsekin Krystof Bogarin tuodessa joukkueensa ensimmäisenä maaliin. Viron joukkue otti tiukassa kilpailussa pronssia.

– Otin alun tarkkaa ja Krystof sai kiinni. Ajamalla hän ei minua pystynyt jättämään, mutta lopussa tsekillä oli lyhyempi hajonta enkä onnistunut saamaan häntä enää kiinni. Hopea on kyllä vähän pettymys, sillä kulta oli otettavissa, Laurila totesi maalissa.

Junioreilla epäonnen kilpailu

Junioreiden MM-viestit eivät sujuneet suunnitelmien mukaan, kun toisella osuudella ajanut Henna Saarinen kolaroi juuri ennen yleisörastia, eikä pystynyt ajamaan kilpailua loppuun. Onnettomuudesta koitui joukkueelle lähes 10 minuutin tappio, mutta Saarinen pääsi kuitenkin vaihtoon juosten pyörän kanssa. Ankkuriosuudella nopeimman osuusajan tehnyt Ruska Saarela nosti joukkueen lopulta neljänneksi.

Miesten viestissä mitaleista taistellut Suomen ykkösjoukkue hylättiin, kun ankkuri Andre Haga jätti yhden rastivälin väliin. Suomen 2 joukkue oli lopulta seitsemäs.

Tulokset, MM-viesti, Rakvere, Viro

Naiset
1) Suomi 2.27.17 (Ingrid Stengård, Susanna Laurila, Marika Hara), 2) Tanska 2.30.16 (Ann-Dorthe Lisbygd, Nina Hoffman, Camilla Sogaard), 3) Sveitsi 2.33.06 (Maja Rothweiler, Claudia Huenig, Ursina Jäggi), 4) Tsekki 2.36.31 (Martina Tichovska, Marie Brezinova, Reneta Paulickova), 5) Liettua 2.38.59 (Asta Simkoniene, Ramune Arlauskiene, Karolina Mickeviciute), 6) Slovakia 2.41.10 (Daniela Trnovcova, Natalia Tyszova, Stanislava Fajtova)

Miehet
1) Tsekki 2.46.14 (Frantisek Bogar, Jan Svoboda, Krystof Bogar), 2) Suomi 2.47.45 (Pekka Niemi, Samuli Saarela, Jussi Laurila), 3) Viro 2.48.09 (Lauri Malmroos, Margus Hallik, Tönis Erm), 4) Venäjä 2.52.15 (Valerii Gluhov, Ruslan Gritsan, Anton Foliforov), 5) Liettua 2.55.29 (Regimantas Kavaliauskas, Jonas Maiselis, Sarunas Dmukauskas), 6) Ranska 2.56.16 (Baptiste Fuchs, Clement Souvray, Yoann Garde)

Nuorten MM-kilpailut, Rakvere, Viro
Naiset
1) Venäjä 1.57.22 (Daria Mikrjukova, Tatjana Oborina, Svetlana Poverina), 2) Tsekki 2.01.09 (Ewa Haltof, Veronika Kubinova, Katerina Novakova), 3) Liettua 2.06.49 (Viktorija Michanovic, Patricija Babrauskaite, Algirda Zaliauskaite), 4) Suomi 2.08.05 (Mia Lindroth, Henna Saarinen, Ruska Saarela), 5) Ruotsi 2.19.41 (Agnes Elfving, Katarina Hammas, Kajsa Engström), 6) Viro 2.25.20 (Kart Kursa, Doris Kudre, Daisy Kudre)

Miehet
1) Ranska 2.05.31 (Yoann Courtois, Jasques Scmidt-Morgenrot, Cedric Beill), 2) Venäjä 2.07.23 (Pavel Lihanov, Ivan Shcherbakov, Vjatseslav Tsernih), 3) Viro 2.12.27 (Paul Nestor, Tonis Laugesaar, Kristjan Linnus), 4) Ruotsi 2.14.35 (Anton Persson, Marcus Niemi, Oskar Sandberg), 5) Tsekki 2.18.42 (Michael Nemet, Vojtech Ludvik, Tomas Stanek), 6) Liettua 2.19.43 (Audas Zigilejus, Vytenis Miliunas, Dominykas Buta),…, 7) Suomi (Aleksi Rantala, Sauli Pietikäinen, Jaakko Jutila)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail