Tatu Saarelle SM-tarkkuuskulta

Tarkkuussuunnistuksen SM-viikonlopun ensimmäinen päivä Keravalla päättyi Tatu Saaren mestaruuteen. Saari otti tiukan ja kovatasoisen kisan voiton hienon ja varman aikarastisuorituksensa ansiosta. Saari ratkaisi kaikki ratamestari Antti Rusasen laatimat 30 tehtävää oikein. Myös kolmen aikarastin yhteistulos oli huippuluokkaa, sillä Saari selvitti aikarastit 15 sekunnissa. Hopealle tähystänyt Risto Vainio käytti aikaa ratkaisuihin kymmenen sekuntia mestaria enemmän ja pronssia ottanut Eero Hakanen yhteensä 37 sekuntia. Täysillä pisteillä kisan läpäisi vielä neljänneksi sijoittunut Jari Turto, joka kesällä voitti lajin MM-kultaa. Turton erotti mitalista viisi sekuntia, jotka kuluivat moninkertaisina toisella aikarastilla.

Turto kuvasi kisan tuloksia loistaviksi.

– Taso oli superkova, sillä tehtävät eivät olleet helppoja.

Kisan tasoa kuvaa se, että yhdellä virheellä sijoittui vielä sijalle 10. Tarkkuussuunnistuksessahan tasapisteissä olevien sijoitus ratkeaa aikarastien yhteisajalla.
Kisan tulokset