Taini riemuitsi kotikisojen loistavasta avauksesta

Mårten Boströmin kulta ja Venla Niemen pronssi ylittivät päävalmentaja Juha Tainin odotukset. Tainin mukaan kaksi mitalia avauspäivältä oli ”ehkä enemmän unelma kuin realistinen tavoite”.

– Elän tällä hetkellä vaan tunnelmassa ja nautin fiiliksestä. Välillä sitä kysyy itseltään mitä oikein tapahtui, päävalmentaja Juha Taini tunnelmoi sprinttifinaalien ratkettua.

Boströmin kultaa ja Niemen pronssia voidaan päävalmentajan mukaan pitää maajoukkueen kolme vuotta jatkuneen sprinttipanostuksen hedelmänä.

– Lukuisat sprinttiharjoitukset niin maastossa kuin tietokoneen ruudulla ovat valmistaneet urheilijat kilpailuihin niin, että kaikesta tekemisestä on tullut rutiininomaista. Erityisesti Mårten on mennyt sprinttipanostuksessaan todella pitkälle ja tehnyt leimaamisesta ja räjähtävistä rasteilta lähdöistä rutiinia itselleen.

Kotikisojen asettamista paineista huolimatta Taini on pyrkinyt jättämään mitalispekulaatiot muille, ja on keskittynyt luomaan joukkueessa hyvää fiilistä. Itseluottamusta on haettu onnistuneiden suoritusten kautta, eikä muiden arvosteluja joukkueesta ole kuunneltu.

– Ensimäisen finaalin jälkeen meidän saldomme on yksi kulta ja yksi pronssi, vaikka Kauppi ei ole juossut vielä matkaakaan. Nyt on saavutettu aikamoinen rentous ja tästä on hyvä lähteä liikkeelle, Taini summaa.