Sprintterien unelmapäivä

Tänään maajoukkueiden sprinttisuunnistajilla on juhlapäivä, kun vuoden kovimmat startit ovat käsillä. Loistavat sprinttimiljööt Vuokatissa ja Sotkamossa ovat olleet urheilijoiden mielissä jopa vuosia. Tänään urheilijan on kiteytettävä tuo odotuksen tuoma lataus lyhyeen varttitunnin vauhdikkaaseen suoritukseen. Luvassa on varmasti keskittyneitä katseita ja nopeita juoksuliikkeitä.

Juhlapäivä tämä on myös katsojille, sillä Sotkamon Hiukan stadionille on mahdollista luoda maailmanluokan tunnelma. Kun kisapaikan tunnelma ylittää tietyn tason, niin siitä voi saada sellaisia muistoja mitkä eivät koskaan unohdu. Muistan itse elävästi viime vuoden EM-sprintin tunnelman Falunin mäkihyppymontussa, kun täysi rinnekatsomo hurrasi seisaaltaan parhaiden saapuessa maaliin. Tänään tuokin tunnelmalataus voidaan ylittää Sotkamossa ja voimme katsojina kokea jotain unohtumatonta.

Jos tunnelmaa ei pääse aistimaan paikan päälle, niin tapahtumia voi seurata mainiosti myös TV:n välityksellä. TV2:n lähetys alkaa 17.50 ja luvassa on tuhti yli kahden ja puolen tunnin paketti suunnistusta.

TV-lähetysten rataesittelyissä toteutuu myös yksi oma unelmani kun pääsin valmistelemaan maastoennakoita lähetyksiin. Kaksi vauhdikasta suunnistajaa, Mari Väänänen ja Santeri Silvennoinen tuovat maastoennakoissa välähdyksiä suunnistajan perspektiivistä, jossa etenkin sprintissä riittää liikettä. Uutena elementtinä nähdään kahden eri reitinvalinnan vertailua kameran avulla ja siinä eri reitinvalinnat on linkitetty toisiinsa kuvassa olevan urheilijan paidan värillä. Värilläkin on siis väliä ja toivottavasti se on illalla sinivalkoista.

RVDemo450
Väripaidat reitinvalintademossa MM-kisojen harjoitusmaastossa.

MM-kisojen koostevideo

Tsempataan sprintterit vauhtiin!

Timo Mikkola
Timo Mikkola