Nigglin 21. MM-kulta

Sveitsin Simone Niggli otti MM-kisojen avauspäivänä sprintin kultaa. Se oli Nigglille jo 21:nen MM-kulta.

Niggli otti voiton Sotkamon keskustaan rakennetulla vaativalla sprinttiradalla runsaan kahdeksan sekunnin erolla ennen Ruotsin Annika Billstamia. Suomen Venla Niemi oli kolmas 38 sekuntia Nigglin takana.Nigglille sprintin voitto oli toinen peräkkäinen ja peräti seitsemäs sprintissä.

– Kaikki kultamitalit tuntuvat yhtä hienoilta. Olin ennen starttia todella hermostunut, sillä sprintissä voi tapahtua mitä tahansa, Niggli kertasi kisan jälkeen.
Hän piti Jukka Kemppaisen rataa vaativana. Siirtoaidoilla reitinvalinnat vaikeutuivat ja monipuolistuivat. Niggli kehuikin ratamestarityötä.

– Suomalaiset tekevät hyviä ratoja. Aitojen käyttö oli hyvä tapa tehdä kisa vaativaksi ja teki kisasta tasapuolisen ja reilun, Niggli kehui.
Vuosi sitten sprintissä kolmanneksi sijoittunut Ruotsin Annika Billstam kirkasti Sotkamossa mitalinsa värin hopeiseksi.

– Taktiikkanani oli pitää suunnistus edellä koko ajan ja ennakoida tulevaa riittävästi. Ihan koko aikaa en siinä onnistunut, Billstam harmitteli.

Suomen Venla Niemi oli ikionnellinen MM-pronssistaan. Viime vuoden kuudes sija puolittui, eikä ero kultaankaan ollut iso – vain 38 sekuntia. Suomen Merja Rantanen oli kahdeksas. Marika Teinin tie katkesi aamun karsinnan hylkäykseen.