Suomalaiset hyvissä asemissa tarkkuussuunnistuksen toiseen päivään

Tarkkuussuunnistuksen MM-kisat alkoivat keskiviikkona normaalikilpailun ensimmäisellä osalla. Avauspäivän jälkeen suomalaiset ovat hyvissä asemissa, sillä Jari Turto johtaa täysillä pisteillä ja Antti Rusanen on kolmantena yhdellä virhepisteellä. Paralympiasarjassa parhaana suomalaisena toiseen päivään lähtee Kari Pinola, joka on viidentenä neljällä virhepisteellä.

Turton lisäksi täysillä pisteillä avauspäivästä selvisi Ruotsin Martin Fredholm, mutta hänellä kului aikarasteilla huomattavasti pidempään kuin Turtolla.

– Toiseen päivään pitää lähteä nöyränä nollista liikkeelle, virhe tulee helpolla. Kilpailu oli tänään vaativaa käyrä- ja kartanlukua, sain käyrät hyvin täsmäämään, kertoi Mr Käyränä lajipiireissä tunnettu Turto.

Viime vuonna MM-hopeaa paralympiasarjassa ottanut Pekka Seppä teki avauspäivänä kuusi virhettä. Hän piti Vuokatin urheiluopiston lähimaastoon tehtyä rataa vaativana.

– Vaikeata oli, odotin vähän erilaista. Ei kauhean luottavainen olo ole, arvioi Seppä tuoreeltaan kisan jälkeen.

Torstaina tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailu jatkuu toisella kisapäivällä. Kahden päivän yhteistulosten perusteella ratkaistaan MM-mitalien kohtalo. Lisäksi toisen päivän tehtävärasteilla kilpaillaan joukkuemitaleista. Joukkuekilpailussa Suomea edustaa sama kolmikko, joka kahtena viime vuotena on tuonut Suomelle kultaa eli Lauri Kontkanen, Antti Rusanen ja paralympiasarjan Pekka Seppä.

– Voittavaa joukkuetta ei vaihdeta, perusteli joukkueen nimennyt Turto valintaansa.

Tarkkuussuunnistuksen 1. kilpailupäivän alustavat tulokset:
Avoin sarja: 1) Jari Turto FIN 24 pistettä/32 sekuntia aikarasteilla, 2) Martin Fredholm SWE 24/82, 3) Antti Rusanen 23/25, 6) Lauri Kontkanen FIN 22/55.
Paralympiasarja/suomalaiset: 5) Kari Pinola FIN 20/83, 9) Matti Mäntyniemi FIN 19/171, 13) Pekka Seppä FIN 18/150.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail