Jännitystä ja iloa lähdössä

Saila Kinni starttaa torstaina ensimmäistä kertaa MM-Vuokatissa, kun ohjelmassa on keskimatkan karsinta. Vuosi sitten MM-keskimatkalla kymmenenneksi sijoittuneen Kinnin tavoite on luonnollisesti finaalissa. Hän tietää, että jännitystä on ilmassa.

– Tiedän, että jännitän paljon, mutta olen valmistautunut siihen. Parasta, jos lähdössä olo on jännittynyt mutta iloinen, Kinni pohti ennen karsintapäivää.

Kinni aikoo keskimatkalla edetä tarkalla suunnistuksella rastiväli kerrallaan.

– Pitää mennä väli kerrallaan ja muistaa katsoa kompassia. Se on peitteisyyden ja rinteiden takia tärkeätä, Kinni selvittää.

Kompassisuunnassa kulku on Kinnin vahvuus, ja tamperelainen arvioi kartan laadun ”sikahyväksi”. Seurakaverit Venla Niemi ja Anni-Maija Fincke ovat jo oman kisaurakkansa Vuokatissa avanneet mallikkaasti.

– Toivottavasti se antaa lisätsemppiä, eikä luo paineita, kun muut on jo käynyt pokkaamassa palkintoja. Sellaiset ajatukset pitää vain siirtää syrjään, Kinni lupaa.

Muut suomalaisnaiset keskimatkan torstaisessa karsinnassa ovat Merja Rantanen, Minna Kauppi ja Venla Niemi. Kilpailun finaali kilpaillaan perjantaina.