Rantanen yrittää pitää Vuokatin pois mielestä

Nyt viidensiin MM-kilpailuihinsa lähtevällä Merja Rantasella on takanaan vaihtelevan haastava kausi. MM-katsastukset eivät sujuneet odotusten mukaisesti ja kisalipun saaminen oli jo vaakalaudalla. Valmennusjohto päätti kuitenkin jättää katsastussekoilut huomioimatta ja vahvoja kansainvälisiä näyttöjä edellisvuosina antanut Rantanen pääsi mukaan Vuokattiin.

Lopputuloksena juostavaksi tuli keskimatka ja sprintti, johon Rantanen ei ollut juurikaan valmistautunut etukäteen – nyt tosin sitäkin enemmän. Jämsänkoskelainen kertoo, että tunnelmat kisapaikan selvittyä olivat hyvin vaihtelevia.

– Olen yrittänyt tehdä kaiken niin hyvin kuin pystyn ja kotikisat ovat olleet päätähtäin pitkään. Paikan varmistuttua mielialat vaihtelivat pari päivää laidasta laitaan. Vaikka tähtäimessä oli pitkä matka, nyt ei harmita yhtään että matkoiksi tuli sprintti ja keskimatka, Rantanen kertoo tunnelmia kisaviikon alla.

Matkojen selvittyä alkoikin kova valmistautuminen kyseisiin matkoihin. Tietokoneella on istuttu ja henkistä valmistautumista tehty, mutta toki harjoitusohjelmaan on kuulunut myös suunnistusta. Kesäkuun lopulla järjestetyt, hyvin sujuneet Tampere-suunnistukset pudottivat yhden peikon naisen harteilta.

– Viime viikonlopun kisat helpottivat olotilaa ja toimivat onnistuneina kenraaleina, Rantanen kertoo.

Kotikisat tuovat urheilijalle suurta painetta, varsinkin kuin katsomosta löytyy paljon tuttuja naamoja. Valmistautumisessa yksi tärkeä elementti on myös irrottautuminen suunnistajan roolista – vaikka leikkimään lapsen kanssa Legoilla. Rantanen on tietoisesti pyrkinyt siihen, että MM-Vuokatti ei pyörisi koko ajan mielessä.

– Välillä täytyy rentoutua ja ajatella muutakin kuin kotikisoja. Muistutan itseäni tämän tästä, että MM-kisat ovat vain kilpailut ja yritän olla ottamatta niistä turhia paineita.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail