Lakanen nauttii paineista

Kahdeksansiin MM-kisoihinsa sunnuntaina starttaava Jani Lakanen on Suomen MM-joukkueessa ainoa urheilija, joka on kokenut MM-kotikisat aiemmin. Lakanen oli mukana jo 2001 MM-Tampereella, jossa hän otti pitkän matkan hopeaa.

Lakanen sanoo olevansa valmis kotikisoihin ja ilme paljastaa innostuksen nousevan. Hän ei stressaa kotijoukkueen urheilijoihin kohdistuvista menestyspaineista.

– Tunnen saavani siitä lisävoimaa, että kotijoukkueen urheilijoilta odotetaan menestystä. Nautin paineista. Vahvuuteni on aina ollut se, että tavoitteet tuntuvat luonnostaan hyviltä, Lakanen arvioi.

Pitkällä uralla saavutetut seitsemän MM-mitalia vahvistavat asian.

Lakanen oli jo kertaalleen lopettamassa uraansa akillesvamman jäljiltä, mutta päätti kuitenkin satsata vahvasti kotikisoihin.

– Panostus on ollut parin kolmen vuoden pituinen, ja kotikisat motivoivat paluuseen. Kaikkien kuoppien ja kivikoiden jälkeen tuntuu hyvältä, hän ennakoi Suomen joukkueen ennakkoinfossa Vuokatissa.

Vuonna 2006 Tanskassa pitkän matkan MM-kultaa voittanut Lakanen uskoo omiin mahdollisuuksiinsa myös Vuokatin pitkällä matkalla, jonka karsinta kilpaillaan sunnuntaina aamupäivällä.

– Mitalimahdollisuudet ovat nyt ehkä vähän pienemmät kuin 2006, mutta jos teen omat juttuni hyvin, ei se mitali kaukana ole. Tavoite on olla podiumilla, Lakanen latasi lopuksi.

Suomen muut miehet pitkän matkan karsinnassa ovat Tero Föhr ja Simo-Pekka Fincke. Föhr starttaa kuudensiin MM-kisoihinsa maltillisin odotuksin, sillä jalkavaivat ovat varjostaneet valmistautumista kotikisoihin.

– Ihan ei itsekään tiedä tilannetta, mutta kaikki mitä tulee, on plussaa, siksi rikkonainen kausi alla on, Föhr kertoo.

Fincke puolestaan on ensimmäisissä MM-kisoissaan. Kisajännitys ei vielä aattopäivänä pukannut päälle.

– Taitaa tämä lehdistötilaisuus jännittää enemmän kuin kisat. Fiilis on innostunut, eikä paineita ole, Fincke totesi.