Rantanen raivokkaalla juoksulla pronssille

Sveitsin Simone Niggli vei nimiinsä myös keskimatkan maailmanmestaruuden ennen Ruotsin Tove Alexanderssonia. Pronssista käytiin tiukka suomalaiskamppailu Merja Rantasen ja Minna Kaupin kesken. Rantanen selvitti varvauksen jälkeisen loppulenkin Kauppia sujuvammin ja saalisti uransa ensimmäisen MM-mitalin 40 sekunnin turvin ennen Kauppia.

– Tuntuu mahtavalta. Tämä on urani huipentuma, ei voi muuta sanoa, vuosia henkilökohtaista arvokisamitalia saalistanut Rantanen tunteili.

– Aika raivokas suoritus. Aluksi olin hieman tuli perseen alla, mutta sain suunnistuksen eteen ja selvisin pienillä virheillä. Pronssi maistuu ihan sairaan hyvälle, Rantanen hihkui.

Mitalien kohtalo ratkesi naisten loppulenkillä tekemillä virheillä. Minna Kauppi oli pitkään kiinni mitaleissa, mutta varvauksen jälkeinen iso virhe pudotti naisen neljänneksi.

– Varvauksen jälkeen sipuli meni ihan silpuksi, kupoli ei pitänyt.Toivotaan, että huominen olisi viikon hyvä päivä, Kauppi viittasi lauantain viestiin.

Kauppi iloitsi joukkuekaverinsa Rantasen mitalista.

– Merjalle tämä on ensimmäinen henkilökohtainen mitali, ja siten varmasti tärkeämpi asia kuin tämä pronssi olisi ollut minulle.

Venla Niemi sijoittui keskimatkan finaalissa 14:nneksi.

– Valitettavasti koko ajan oli pieni kiireen tuntu. Lopussa tein isomman virheen ja olin kyllä myös aika hapoilla, Niemi harmitteli.

Päivän pettyneimpiin suomalaiskasvoihin kuului Saila Kinni. Kinni sortui useisiin virheisiin sijoittuen lopulta 20:nneksi.

Video: Merja Rantanen onnellisena kilpailun jälkeen