Mårten Boström viides suomalainen miesten henkilökohtainen maailmanmestari

moren_tuuletus450 (1)

Kari Sallinen, Janne Salmi, Pasi Ikonen, Jani Lakanen ja Mårten Boström. Vuokatin MM-kotikisoissa saatiin viides miesten henkilökohtainen maailmanmestari Suomeen. Mårten Boström on samalla ensimmäinen suomalainen sprinttisuunnistuksen maailmanmestari.

– En olisi halunnut voittaa missään muualla kuin täällä, kertoi Boström mestaruuden ratkettua.

– Maaliin tullessa olin tyytyväinen suoritukseen. Aika täydellinen juoksu. Välillä jouduin etenemään vähän käsijarru päällä, mutta näin vaativassa kisassa se oli oikea valinta, kertoi Boström.

Toiseksi kilpailussa suunnistus britti Scott Fraser ja kolmanneksi ruotsalainen Jonas Leandersson. He olivat molemmat erittäin tyytyväisiä suorituksiinsa.

– Tein parivirhettä, joita ei pitänyt tulla. Hyvään sijoitukseen olisi vaadittu virheetön suoritus, analysoi Mäkelä suoritustaan, joka riitti sijalle 15.

– Aika ainutlaatuinen kilpailu, kun koko matkan yleisö kannusti, fiilisteli Mäkelä, joka oli viime vuoden MM-sprintissä kuudes.

– Suoritus oli ihan hyvä, mutta aikaero harmittaa, tiivisti Muukkonen, joka oli lopulta 19. täydentäen loistavaa suomalaismenestystä.

Miesten sprintin TV-lähetys (Yle Areena)