Naisten joukkue MM-viestiin

Suomen päävalmentaja Juha Taini julkisti Suomen naisten joukkueen lauantaiseen MM-viestiin. Avausosuuden juoksee Venla Niemi. Toisella osuudella on Anna-Maija Fincke ja viestiä ankkuroi Minna Kauppi.

Niemi voitti sprintissä MM-pronssia, Fincke saavutti kuudennen sijan pitkällä matkalla ja Kauppi neljännen sijan niin ikään pitkällä matkalla.

-Anni-Maija kiinnitettiin viestin toiselle osuudelle jo MM-valintojen yhteydessä pari viikkoa sitten. Hän on ollut arvokilpailuviesteissä erittäin varma,  ja monen lepopäivän jälkeen hänellä on tuoreet jalat, päävalmentaja Juha Taini perustelee.

Kauppi oli joukkueen selvä ankkuri, mutta avausosuuden juoksijan valmennusjohto valitsi vasta tällä viikolla.

-Sekä Saila Kinni, Merja Rantanen että Venla Niemi ovat päässeet MM-kisoihin hyvään vireeseen. Venlan valintaan vaikutti pitkälti aiemmat hyvät näytöt viesteistä, sekä tämän viikon hyvät esitykset, Taini perustelee valintaa.

-Noudatimme kaikissa valinnoissa oikeudenmukaisuutta sekä valmentajien näkemystä siitä, kuka pystyy parhaimpaansa huomenna kyseissä maastossa.

Miesten viestijoukkue julkistettiin jo keskiviikkona. Viestissä juoksee kolme tuoretta miestä järjestyksessä Mårten Boström, Jani Lakanen ja Tero Föhr.

-Kyseinen joukkue järjestyksineen päätettiin jo pari viikkoa sitten, mutta halusimme kuitenkin katsoa miten kisat lähtevät liikkeelle. Uskon, että menestyksemme on paras mahdollinen juuri tällä joukkueella ja järjestyksellä. Föhr on paras mahdollinen ankkuri niistä seitsemästä miehestä, jotka meillä on täällä mukana.

Päävalmentaja Taini edustaa viestistä aiempia arvokisaviestejä haastavampaa erityisesti hajontojen osalta.

– Viestin ratkaisusta tulee joko jännittävä, tai vähemmän jännittävä. Meillä on kumpaankin vaihtoehtoon hyvä joukkue, Taini päättää.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail