Suomelle MM-temposta kultaa ja pronssia

Suomi jatkoi vahvaa työtään tarkkuussuunnistuksen aikarastikilpailussa tempossa. Aamupäivän alkukilpailussa kärkipaikan ottanut Pinja Mäkinen pystyi tekemään iltapäivän finaalissa puhtaan sarjan ja otti siis historian ensimmäisen tempon maailmanmestaruuden. Ensikertaa tarkkuussuunnistuksen maajoukkueessa kilpailuihin osallistunut entinten huippusuunnistaja Mäkinen kertoi, että pystyi ratkaisemaan haastavat tehtävät paineista huolimatta.

– Tempo on stressaava laji ja koska tiesin taistelevani maailmanmestaruudesta tilanne oli todella stressaava. Koska minulla oli aamupäivän jälkeen hyvä keula, pystyin ottamaan varman päälle ja ratkaisin tehtävät ajan kanssa, Mäkinen kertoi.

Taktiikka kannatti sillä Mäkinen teki virheettömän suorituksen ja varmisti näin toisen tarkkuussuunnistuksen kultamitalin Suomeen. Suomen hienoa päivää vahvisti myös Lauri Kontkasen pronssi. Hopeaa otti Ruotsin Marit Wiksell. Tarkkuussuunnistuksen avoimessa sarjassa neljänneksi jäänyt Kontkanen oli tyytyväinen mitaliinsa.

– Tänään oli todella vaikeaa ja oikeiden vastausten löytämiseksi piti tehdä tosissaan töitä. Mitali helpotti mieltä ja tuntuu tosi hyvältä. Eipä tarvi lähteä pää kainalossa kotiin, Kontkanen kertoi tunnelmia.

Joukkueen johtaja Jari Turto oli todella tyytyväinen Suomen panokseen MM-kotikisoissa. Tuloksena oli neljä mitalia, joista kaksi tuli temposta ja kaksi tarkkuussuunnistuksen avoimesta sarjasta.

– Ennen kilpailua laskeskelin, että meillä on realistiset mahdollisuudet 3-5 mitaliin. Joukkuekilpailusta ja paralympiasarjasta mitalit jäivät saavatta, mutta Suomi oli kisojen paras maa, joten tulokseen voi olla erittäin tyytyväinen, Turto summasi kilpailun lopputuloksia.

Täydelliset tulokset tästä

Tulokset, MM-tempo, Sotkamo
1) Pinja Mäkinen FIN 354, 2) Marit Wiksell SWE 424, 3) Lauri Kontkanen FIN  459, 4) Antti Rusanen FIN 509,5, 5) Martin Jullum NOR 526,5, 6) Vitaly Kyrychenko UKR 549,5