Leonid Novikov keskimatkan maailmanmestariksi

Hiidenkiertäjiä 11 vuotta edustanut Leonid Novikov yllätti ja nousi keskimatkan maailmanmestariksi. Mestaruus oli miehelle ensimmäinen ja ylivoimaisesti paras MM-sijoitus, toiseksi paras sijoitus 13. on Ruotsin MM-kisoista 2004. Leonid odotti mitalia perheeseen eli hänelle tai isoveli Valentinille. Leonidista tuli perheen ensimmäinen henkilökohtainen maailmanmestari. Velipoika Valentinin palkintokaapista löytyy useampi EM-kulta ja kolme MM-viestikultaa.

Hopeaa sai Ranskan Thierry Gueourgiou ja pronssia Ruotsin Gustav Bergman. Ranskalaiselle moninkertaiselle maailmanmestarille MM-hopea oli ensimmäinen, kun pronssi oli ruotsalaisen ensimäinen MM-mitali.

Ennakkosuosikki Thierry Gueorgioun vain yhdeksällä sekunnilla päihittänyt venäläinen oli voitostaan hyvin hämmentynyt.

– En vieläkään ymmärrä, että voitin. Minulle tuli kaksi pientä virhettä eli suoritus ei ollut täydellinen, mutta se riitti kultaan, Novikov totesi maalissa.

Hannu Airilan alkuvauhti lupaili sijoitusta kymmenen joukkoon, mutta pitkän välin alku toi ongelmia.

– Pitkän välin alussa ajauduin liikaa vasemmalle ja sen korjaaminen ei ollut ylämäessä helppoa, kertoi Airila.

Varvauksessa Daniel Hubmann ajoi Airilan kiinni, mutta Hubmann pummasi loppulenkin ensimmäistä rastia. Airila puolestaan pummasi sitä seuraavaa rastia.

– Näin Hubmannin ja Leonid Novikovin leimaaman rastilla 11., mutta en ehtinyt mukaan, harmitteli Airila, jolle loppulenkki oli Via Dolorosa.