Lakasen lataus purkaantui hopeaisena liikutuksena

Vuokatin MM-kotikisojen pitkä matka oli Jani Lakaselle hopeinen, kuten oli myös Tampereen 2001 kotikisojen pitkä matka. Lakanen voitti pitkän matkan maailmanmestaruuden Tanskassa 2006.

– Tämä suoritus oli jopa parempi kuin Tanskan suoritus. Suoritus oli niin lähellä täydellistä, kuin vain voi olla. Thierry Gueorgiou on nostanut tasoa kovemmaksi. Tunsin onnistuneeni jo varvauksessa, kun olin ainoastaan puoli minuuttia ranskalaista perässä ja pystyin taistelemaan mestaruudesta, kertoi Lakanen.

Lakanen sai valtavasti itseluottamusta avauspäivän suomalaismenestyksestä.

– Hypittiin ja huudettiin Simo-Pekka Fincken kanssa hotellihuoneessa Boströmin mestaruutta. Tuli tunne, nämä ovat meidän kisat, fiilisteli Lakanen.

– Matka vaikeiden loukkaantumisten jälkeen takaisin MM-mitalistiksi ei ole vain urheilua varten ja se on antanut paljon. Haluan rohkaista kaikkia muita tavoittelemaan unelmia, ei kannata pelätä epäonnistumista, se on pois lopputuloksesta. Haluan kiittää tukijoukkoja, jotka ovat antaneet mahdollisuuden heittäytyä täysillä urheiluun, kertoi Lakanen

Karsintaerän voittanut Tero Föhr oli finaalissa 17.

– Olen yllättynyt, että vauhti oli hyvää alussa. Juoksu tuntui vaikelta koko matkan. Molemmat takareidet kramppasivat lopussa, kertoi karsintaeränsä voittanut Föhr.

– Suoritus oli kohtalaisen hyvä. Nestetankkaus vain meni yli, eikä juoksu kulkenut yhtään, tiivisti Fincke, joka oli MM-katsastuksissa vielä paras suomalainen, mutta taipui finaalissa sijalle 24.

Video: Jani Lakasen haastattelu kaksi päivää pitkän matkan jälkeen

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail