Gueorgioulle mestaruus viimeiseltä MM-pitkältä

thierry_gueorgiou_pv180Maailman menestynein miessuunistaja Thierry Gueorgiou näytti olevansa kovassa iskussa Kainuun maastoissa. Mies piti tasaista vauhtia läpi kisan ja muille ei jäänyt kuin perintöprinssien paikat. Gueorgiou otti nyt toisen MM-pitkän matkan mestaruuden. Ensimmäinen on kotikisoista Ranskasta vuodelta 2011. Gueorgiou kertoi, että ei nauttinut juoksupainotteisesta maastosta ja suurien mitalijuhlien sijaan kaikki ajatukset on jo siirretty keskimatkalle.

– Enää voittaminen ei ole minulle niin tärkeää, vaikka toki stressaan, jos menestystä ei tule. Keskimatka on suosikkimatkani ja olen keskittynyt siihen täysillä.

Gueorgiou totesikin, että tämä on todennäköisesti viimeinen kerta, kun hänet nähdään MM-pitkällä matkalla. Jos hän vielä jatkaa MM-tasolla, keskittyminen on suunnattu täysin keskimatkaan.

Pronssia otti toisen kerran peräkkäin Latvian Edgas Bertuks. Vuoden 2012 alussa ammattiurheilijana aloittanut mies kertoo, että tähtäin on koko ajan ollut Suomessa ja pitkällä matkalla.

– Kun aloitin ammattiurheilijana, otin tavoitteeksi menestyksen pitkällä matkalla Suomen MM-kilpailuissa. Vaikka viime vuonna tuli jo menestystä, tavoite pysyi koko ajan samana, Bertuks kertoo.

Suoritukseensa latvialainen ei ole täysin tyytyväinen ja hopeakin oli lähellä. Lopussa tuli kuitenkin ajautuminen sivuun suunnitellulta reitiltä ja virhe kostautui lopussa.

– Suunnistuksessa täydellisyys ei ole mahdollista. Tein hyvää perustyötä läpi radan, mutta menetin kuitenkin kontrollin suunnistukseen lopussa. Hopea oli lähellä, mutta mieluummin yritän ja epäonnistun kuin olen yrittämättä täysillä, Bertuks totesi mitalin selvittyä.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail