Suomalaismenestys antaa Airilalle lisäpotkua

Hannu Airila aloittaa MM-urakkansa huomenna torstaina keskimatkan karsinnassa. Kisaviikon tähän asti katsojana viettänyt joensuulainen kertoo, että on mukava päästä vihdoin tosi koitokseen. Alkuviikon menestys ei luo paineita vaan antaa ennemminkin lisäpotkua omaan tekemiseen.

– Rima on asetettu korkealle. Menestys kertoo, että valmistautumisemme joka matkalle on onnistunut hyvin. Menestyksestä on hyvä ammentaa, Airila kertoo.

Airila on viimeiset vuodet harjoitellut ammattimaisesti ja tähtäimessä on ollut Vuokatti ja keskimatka. Hyvää harjoitusseuraa on antanut seurakeveri, keskimatkan moninkertainen maailmanmestari Thierry Gueorgiou.

– Olen nähnyt konkreettisesti Thierryn vauhdin ja sen, että ei se ihan mahdoton ole. Olen pystynyt tekemään sellaisen valmistautumisen kuin toivoin ja keskimatka on nyt kirsikka kakkuun, Airila kertoo ja mainitsee, että hänen oma tavoitteensa on suunnistaa 10. joukkoon keskimatkan finaalissa.

Keskimatkalle lähtevät suomalaisista myös Simo-Pekka Fincke ja Petteri Muukkonen.