Hara ykkönen myös EM-uusinnassa

Suomen Marika Hara otti torstaina ajetussa pyöräsuunnistuksen EM-sprintissä kultaa, johon hän oli tarttumassa jo maanantaina mitätöidyssä kisassa. Hara ei jättänyt kisassa muille mitään mahdollisuuksia, vaan revitti ylivoimaisen eron hopealle ajaneeseen Ursina Jäggiin. Sveitsiläinen jäi Haralle 2.24, ja pronssia ottanut Suomen Ingrid Stengård kaksi sekuntia enemmän. Muista suomalaisista Eeva-Liisa Hakala ajoi mainiosti yhdeksänneksi.

– Reilu kymmenen sekuntia olisi vielä voinut ottaa hyvänä päivänä pois. Oli minun onneni, että kisa muuttui uusinnassa haastavammaksi, arvioi tyytyväinen mestari kisan jälkeen.

Naisten sprinttikisa jouduttiin uusimaan, koska avauspäivänä järjestäjiltä oli jäänyt yksi karttaan avoimeksi merkitty portti suljetuksi ja se esti yhden reitinvalintavaihtoehdon. Uusintakisa ajettiin osin uudella maastoalueella samasta kilpailukeskuksesta kuin maanantain kisa. Hara voitti myös mitätöidyn kisan, mutta ei harmitellut joutumista uusintaan.

– Tämä oli kaikkien kannalta reilu ratkaisu, että ajetaan uudestaan. Muitakin varmaan vähän hapottaa, mietti Hara, jolle kisastartteja tulee EM-viikolla kuutena päivänä peräkkäin.

Hara malttoi sprinttikisan alkumatkalla valita rauhassa oikoreittejä poiketen poluilta metsän puolelle. Se kannatti, sillä erot muihin syntyivät juuri alkumatkalla.

– Sain toiseksi tulleen Jäggin kiinni jo kolmosrastilla. Alussa piti oikoa ja ottaa tosi tarkasti avoimessa rinteessä. Pystyin siinä rauhoittamaan tilanteen hyvin. Loppuradalla sai sitten ajaa täysiä helpommalla alueella, Hara kertasi.

Stengård otti viikon toisen mitalinsa, myös keskimatkan mitaliväri oli pronssinen. Hän jäi hopeasta vain kaksi sekuntia.

– Kakkossijaan olisi ollut mahdollisuuksia, mutta Marika on niin kova, ettei hänen aikaansa ollut mitään mahdollisuuksia. Jos vielä 10 vuotta harjoittelisi, niin ehkä oppisi suunnistamaan. Tein alkumatkan oiot liian myöhään ja vasta kolmosrastilta alkoi kulkea, Stengård manasi.

Perjantaina EM-pyöräsuunnistuksessa ajetaan pitkän matkan yhteislähtökisa.

Pyöräsuunnistuksen EM-kisat, Puola
Naisten sprintin tulokset
1) Marika Hara FIN 25.23, 2) Ursina Jäggi SUI 27.47, 3) Ingrid Stengård FIN 27.49, 4) Emily Benham GBR 28.29, 5) Cecilia Thomasson SWE 28.53, 6) Maja Rothweiler SUI 29.20, 9) Eeva-Liisa Hakala FIN 29.39, 11) Antonia Haga FIN 29.43, 16) Susanna Laurila FIN 30.33.