Häkkiselle hopeaa, Tunisille pronssia pitkältä matkalta

anne Häkkinen yllätti kisassa melkein kaikki muut paitsi itsensä. Hänellä ei ollut kisassa edes gps-seurantaa, joten hänen etenemistään pystyttiin seuraamaan vain kolmen kartanvaihdon aikana.

– Tiesin, että tälle vuodelle on enää yksi mahdollisuus onnistua ja se oli tässä, Häkkinen riemuitsi.

Häkkiselle viikko oli vaikea. Keskimatkan kilpailussa hänen suksensa katkesi ja kisa jäi kesken. Siinä meni samalla mahdollisuus viestipaikkaan ja viestimitaliin. Häkkisellä oli ennen tätä maailmancupista yksi kakkossija ja viesteistä pari arvokisamitalia.

Kisan voitti Ruotsin Peter Arnesson, joka otti näiden kisojen neljännen kultansa. Häkkinen hävisi ruotsalaiselle vain muutaman sekunnin.

– Loppulenkillä Arnesson oli koko ajan näköetäisyydellä. En halunnut ottaa mitään riskiä, sillä olin kuitenkin kiinni mitalissa. Loppukirissä minulla ei ollut mitään jakoa.

Hopea ei siis tällä kertaa ollut häpeä?

– No niin voisi sanoa. Vaikka yleensä hopea on ensimmäinen hävitty mitali, niin kyllä tämä oli voitettu, Häkkinen sanoi.

staffan_tunis_450

Staffan Tunis voitti kisassa pronssia. Se tyydytti hieman hänen alavireisesti sujuneita kisoja.

– Hiihto kulki tänään ihan hyvin. Vaikka kultaa lähdettiin näistä kisoista hakemaan, niin kyllä tämä pronssi tyydyttää, sanoi yhteensä kolme himmeämpää mitalia näissä kisoissa voittanut Tunis.

– Kisaviikon alku sujui vähän huonommin, mutta nyt loppua kohden parani. Silti on ihan kiva päästä takaisin kotiin.

Suomalaisen hyvän pitkän matkan kisan täydensi Hannu-Pekka Pukema, joka oli viides. Se on Pukemalle uran paras sijoitus.

Hiihtosuunnistuksen MM-pitkä matka, Ridder Kazakstan:
Miehet (20km – 36 rastia): 1) Peter Arnesson SWE 1.29.11, 2) Janne Häkkinen 1.29.13, 3) Staffan Tunis 1.29.55, 4) Vladimir Barchukov RUS 1.30.21, 5) Hannu-Pekka Pukema 1.30.45, 6) Stanimir Belomazhev BUL 1.31.08, … 10) Ville-Petteri Saarela 1.31.57

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail