Mervi Pesulle MM-kultaa pitkältä matkalta

Mervi Pesu voitti hiihtosuunnistuksen MM-kisoissa kultaa pitkältä matkalta. Voitto oli Pesun uran ensimmäinen henkilökohtainen mestaruus. 39-vuotias Pesu oli ensimmäisen kerran arvokisoissa mukana jo vuonna 1992.

Pesu eteni kärjen tuntumassa koko kisan ajan. Kolmannessa ja viimeisessä kartanvaihdossa kärkitaistelussa olivat mukana Pesun lisäksi ruotsalaiset Tove Alexandersson ja Josefine Engström sekä Venäjän Tatiana Kozlova.

– En tiedä mihin muut sitten katosivat viimeisellä lenkillä. Yhtäkkiä olin yksin. Viimeisen rastin jälkeen tullessani maalialueella kuulin, että voitan kisan, iloinen Pesu sanoi.

– Jos kultaa tulee, niin ei voi paljon paremmin mennä, liikuttunut voittaja sanoi.

Lopulta Kozlova oli toinen ja Alexandersson kolmas.

Keli oli raskas, sillä koko kisan ajan satoi lunta. Urasto oli tiheää, joten suunnistuksen kanssa piti olla tarkkana.
Hankikanto oli niin kestävä, että kisassa pystyi tekemään paljon oikoja, mikä teki kisasta vielä mielenkiintoisemman.

– Alussa en uskaltanut tehdä niitä, mutta sitten huomasin, että hanki kantaa, niin tein sellaisia oikoja, joita kukaan muu ei ollut vielä tehnyt. Oikojen jälkeen piti olla tarkkana mihin tuli.

MerviPesu1_450

Pesu kertoi, että oli eilen illalla saanut mieheltään ja valmentajaltaan Raino Pesulta sähköpostiviestin, josta oli saanut todellista lisätsemppiä kisaan.

– Tuli sellainen tunne, että kyllä minä osaan ja jaksan, vaikka tässä vaiheessa kisoja jo väsyttää. Raino sanoi, että tämä on kestävyysrääkistä tykkäävän juhlapäivä. En voinut muuta kuin lähteä hymyssä suin kisaan, Pesu naurahti.

Pesu sanoi, että tämä kulta on palkinto niistä kaikista 20 vuodesta, jotka hän on ollut mukana.

– Ja pitää lähettää terveiset kotijoukoille, että tämä on mahdollista vielä tässä iässä. Mummit ja ukit saavat kiitosta hoitoavusta, lähetti kolmen lapsen äiti kiitokset kotijoukoille.

Hiihtosuunnistuksen MM-pitkä matka, Ridder Kazakstan:
Naiset (15,6km – 29 rastia): 1) Mervi Pesu 1.28.19, 2) Tatiana Kozlova RUS 1.28.57, 3) Tove Alexandersson SWE 1.28.58, 4) Josefine Engström SWE 1.28.58, 5) Anastasia Kravchenko RUS 1.29.36, 6) Audhild Bakken Rongstad NOR 1.30.03, … 11) Milka Leppäsalmi 1.31.09, 19) Sonja Mörsky 1.35.20, 20) Salla Koskela 1.36.42

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail