Lasten ja nuorten radat uudessa valossa

Suomen Suunnistusliiton kilpailu- ja nuorisotoiminta järjestävät avoimen lasten ja nuorten ratojen laadintaan keskittyvän koulutustilaisuuden la 9.3. klo 10.30 – 17 Tampereella, Varalan urheiluopistolla. Koulutustilaisuus on tarkoitettu lasten ja nuorten ratojen ratamestareille, valvojille, kouluttajille ja seuraohjaajille. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on hyvä kokonaisnäkemys eri taitotasoille suunnattujen ratojen taitotasovaatimuksista. Tämä on erinomainen jatkokoulutustilaisuus ratamestareille.

Suunnistusradoilla on iso vaikutus siihen, miten lapset ja nuoret kokevat harrastuksen. Ratojen tulisi synnyttää haasteita ja jännitystä sekä halun oppia uutta. Valtakunnallisesti on tärkeää, että eri ikäsarjojen radat ovat tasalaatuisia ja yhteneväisiä, jotta osallistuja tietää suunnistustehtävän tason.

Koulutuksessa ohjeistetaan laatimaan ratoja rastireitistä 16-sarjan SM-ratoihin. Vuoden 2013 alusta lähtien voivat kansallisen kilpailun järjestäjät tarjota 10-sarjassa radan ilman viitoitusta, nk. suoran radan. Koulutuksessa käsitellään myös tämän radan ominaisuuksia ja koulutuksen käyminen on tärkeää, mikäli järjestäjillä on aikomus tarjota suora rata 10-sarjassa.

Koulutuksen tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille.

Koulutuksen hinta on 50 euroa, sisältäen lounaan ja kaksi kahvia. Opistolla on mahdollisuus yöpyä hintaan 46,50 euroa/hlö/yö.

Ilmoittautumiset koulutukseen 25.2. mennessä tästä.