Marika Hara voittoon Virossa

Marika Hara voitti pyöräsuunnistuksen maailmancupin osakilpailun Viron Räpinassa. Hara käytti 6 kilometrin sprinttimatkalla aikaa 21.07 ja voitti toiseksi tulleen Michaela Gigonin 23 sekunnilla. Kisan kolmas oli Susanna Laurila, joka jäi Harasta 34 sekuntia.

Sprintti käytiin Räpinan pienessä noin 5000 asukkaan kylässä. Sprinttirata kulki kylän keskustassa ja hieman läheisessä metsikössä.

– Reitti oli aika mielenkiintoinen, kun oli niin nopea, eikä ollut edes ylämäkeä. Alkuun tuntui, ettei ajo lähde kulkemaan, oli niin tukkoista, mutta siitä se sitten aukesi. Ei tullut isompia virheitä, kertasi viime vuoden maailmancupin voittaja Hara kisaansa.

Kolmanneksi sijoittunut Susanna Laurila oli yllättynyt suorituksestaan, sillä hän ei ole yleensä menestynyt sprintissä.

– Varmaan paras sijoitus koskaan sprintissä. Kaupunkisprintit eivät ole ennen sopineet mulle, joten ehkä tässä oli hyvää tuuria, naurahti Laurila.

Laurilan mukaan rata ei ollut mikään helppo ja hän tekikin matkan varrella pari isompaa virhettä.

– Mutta näköjään eivät olleet niin pahoja, kun sijoitus oli näin hyvä, Laurila riemuitsi.

Miesten sprintissä Jussi Laurila jäi niukasti toiseksi häviten kisan voittajalle virolaiselle Tonis Ermille vain kahdeksan sekuntia. Samuli Saarela oli seitsemäs ja Pekka Niemi kahdeksas.

– Aloitin varmalla ykkösvälivalinnalla ja hävisin sillä jonkin verran. Sitten alkoi kyllä kulkea, kun oli metsäpätkiä ja avointa. Siinä oli muutamia vaikea rasti ja piti suunnistaa metsän puolella. Taajamaan tullessa sain minuutin edellä lähteneen selän kiinni ja sain siitä varmuutta suunnistukseen, kuvaili Laurila kilpailuaan.

Urbaaneissa olosuhteissa kilpaillessa piti varautua yllättäviin ja joskus vaarallisiinkin tilanteisiin. Jussi Laurilalla oli kolari lähellä.

– Olin kääntymässä vasemmalle ja puskan takaa tuli auto. Siinä mentiin ihan lukkojarrutuksella ja oli kolari kyllä todella lähellä. Onneksi vältin, mutta siinä olisi voinut käydä pahastikin.

Vaikka Laurila hävisi kullan vain niukasti, ei hän ollut kovin pettynyt.

– Oli hyvä suoritus, joten olen ihan tyytyväinen. Oli vain tarkoitus lähteä tekemään varmoja, tasaisia suorituksia.

Pyöräsuunnistuksen maailmancupin päätösviikonloppu jatkuu huomenna lauantaina pitkän matkan kilpailulla. Sunnuntaina on vuorossa viesti.

Tulokset:

Pyöräsuunnistuksen maailmancup Räpina, Viro

Miehet, sprintti

1) Tonis Erm, EST 23.23, 2) Jussi Laurila 23.31, 3) Marek Pospisek CZE 23.57, 4) Ruslan Gritsan RUS 24.05, 5) Frantisek Bogar CZE 24.06, 6) Lauri Malsroos EST 24.10, 7) Samuli Saarela 24.16, 8) Pekka Niemi 24.24…18) Juuso Jutila 25.18…24) Tuomo Lahtinen 25.37…28) Samuel Pökälä 25.51

Naiset sprintti

1) Marika Hara 21.07, 2) Michaela Gigon AUT 21.30, 3) Susanna Laurila 21.41, 4) Camilla Soegaard DEN 21.52, 5) Anke Dannowski GER 22.03, 6) Martina Tikhovska CZE 22.06, 7) Ingrid Stengård 22.13… 16) Eeva-Liisa Hakala 23.05

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail