Tampereen Pyrintö naisten viestimestari

Tampereen Pyrinnön naisten joukkue uusi viime vuotisen SM-viestikullan sunnuntaina Leppävirralla. Toiseksi venyi Minna Kaupin huiman ankkuriosuuden siivittämänä Asikkalan Raikas.

Tampereen Pyrinnön kolmikko Anni-Maija Fincke, Venla Niemi ja Saila Kinni, teki tasaista jälkeä. Vaikeassa ja rankassa savolaisessa korpimaastossa käydyssä kisassa Fincke ja Niemi tekivät Kinnille hyvät pohjat.

– Ei ollut ihan puhdas suoritus eikä kovin aggressiivinen, kuvaili Fincke aloitusosuuttaan, joka toi Pyrinnön reilussa johdossa ensimmäiseen vaihtoon.
Fincke on kuntoutumassa koko kauden vaivanneesta akillesjännevammastaan.

– Välillä oli pieniä epävarmuuksia, mutta muuten meni ihan hyvin. Tasainen suoritus, Niemi sanoi.

Pyrinnön ankkuri Saila Kinni pääsi osuudelleen yli viiden minuutin etumatkalta ennen Paimion Rastia ja seitsemän minuuttia ennen Asikkalan Raikasta.

– Eilen keskimatkan kisassa hävisin Minnalle yli kolme minuuttia. Tänään otin suorituksen varmasti, kertoi Kinni.
Pyrinnön juoksujärjestys oli hieman muuttunut viime vuodesta. Nyt Kinni päätti kolmikon urakan.

– Nyt sain olla ankkuri, mikä oli ihan kiva. Yleensä Venla on ollut ankkuri ja minä olen juossut keskiosuuden. Tämä oli minulle uusi paikka ja jo tuossa automatkalla tänne kisapaikalle rupesi vähän jännittämään, Kinni kertoi.

Kinnin mukaan maasto oli erittäin rankka.

– Ei tule kyllä mieleen rankempaa SM-viestiä. Oli niin paljon mäkiä ja jyrkänteitä. Mutta onneksi niitä tultiin välillä myös alas, iloinen voittaja naurahti.

Viestin yllätys oli Asikkalan Raikas, joka sijoittui toiseksi jääden voittajalle puolitoista minuuttia. Riina Liuha ja Kirski Kiiskinen pitivät asikkalalaiset mukana mitalivauhdissa. Ankkuriosuudella Kauppi napsi suunnistajan kerrallaan ja tykitti joukkueensa maaliin toisena.

– Meni yläkanttiin. Ei kyllä mietitty mitalia, mutta kaikki on näköjään mahdollista. Mammat suunnistivat erinomaisesti, kehui Kauppi joukkuetovereitaan.

Viestin kolmas oli Paimion Rastin, joka jäi tamperelaisista reilun kolme minuuttia.

Kaikki tulokset