Kauppi kahdeksas Kajaanin mc-sprintissä

Minna Kauppi oli ainoa suomalainen kymppisakissa suunnistuksen Nordic Tourin sprintissä Kajaanissa. Kauppi jäi kisan voittaneelle Sveitsin Simone Nigglille 26 sekuntia ja oli kahdeksas. Merja Rantanen oli yhdestoista ja Venla Niemi neljästoista.

Niggli otti kauden maailmancupissa kahdeksannen voittonsa ja lähtee kuuden minuutin etumatkalla lauantain NORT-finaalin takaa-ajokisan keulille.

Kauppi oli valitteli kisan jälkeen kropan tukkoisuutta, vaikka varsin tyytyväinen sprinttisuoritukseensa olikin.

– Olen tyytyväinen siihen, että pää on jaksanut vielä suunnistaa, vaikka jalat ei oikein jaksa juosta, Kauppi mietti kisan jälkeen.

Kauppi kehui sprintin ratamestarityötä. Kajaanin keskustaan rakennettu kisa tarjosi suunnistajille hankalia reitinvalintoja ratkaistavaksi.

– Tämä oli tosi vaativa sprintti. Aina sanotaan, ettei Suomessa ole riittävän vaativia sprinttejä. Nyt erilaisin lisäelementein kuten aidoin saatiin lisähaastetta. Suorituksena tämä oli sprintiksi minulle hyvä, Kauppi arvioi.

Myös kisan kärkikolmikko kehui ratamestari Jukka Kemppaisen työtä.

– Mielenkiintoinen ja vaativa kisa. En tehnyt virheitä, mutta muutaman kerran piti pysähdellä kunnolla varmistamaan reitinvalintoja, mikä ei sprintissä ole ihan tyypillistä minulle, sanoi Niggli.

Toiseksi suunnistanut Ruotsin Helena Jansson jäi Nigglille kymmenen sekuntia.

– Todella vaikuttava rata. Koko ajan oli vaikeata ja piti panostaa kartanlukuun, Jansson hehkutti.

Kisan kolmannen sijan jakoivat Ruotsin Annika Billstam ja Tanskan Emma Klingenberg, jolle Nordic Tour on ollut varsinainen läpimurto aikuisten tasolla.

Muista suomalaisista Merja Rantanen jätti finaalissa aamupäivän virheet pois ja oli yhdestoista. Venla Niemi oli neljästoista 45 sekuntia kärjelle jääneenä.

Nordic Tour huipentuu lauantaina Vuokatinvaaralla käytävään keskimatkan takaa-ajokisaan. Simone Nigglin etumatka on Janssoniin on yli kolme minuuttia. Kauppi lähtee kuudentena kuusi minuuttia Nigglin jälkeen.

– Nigglillä on todella turvallinen ero, mutta maasto on haastava ja isoja eroja voi tulla, ennakoi Kauppi lauantain kisaa.

Maailmancupin ja Nordic Tourin osakilpailu, Kajaani
Sprintin tulokset:
Naiset: 1) Simone Niggli SUI 14.03, 2) Helena Jansson SWE 14.14, 3) Annika Billstam SWE 14.20, 3) Emma Klingenberg DEN 14.20, 5) Anne M. Hausken Nordberg NOR 14.22, 6) Maja Alm DEN 14.23, 8) Minna Kauppi FIN 14.29, 11) Merja Rantanen FIN 14.36, 14) Venla Niemi FIN 14.49, 23) Heini Wennman FIN 15.12, 25) Sari Anttonen FIN 15.28, 30) Sofia Haajanen FIN 16.40.
Nordic Tour