Tervo valmiina MM-kisojen avausmatkalle

Tuomas Tervo lähtee jo viidensiin MM-kisoihin. Valmistautumiseen on ollut hyvin aikaa, sillä Tervo sai jo Tampereen MM-katsastussprintin jälkeen tietää, että hän pääsee MM-kisoihin.

– Olen tehnyt muutamia hyviä vauhdikkaita treenejä eli tuskallisia vetoja lyhyellä palautuksella. Niitä ei tehdä ympäri vuoden, sillä ne ovat henkisesti niin tiukkoja, kertoi Tervo valmistautumisestaan.

Tähän mennessä sprintin erikoismiehen paras sijoitus MM-kisoista on 13:s mikä on tullut sekä viimevuodelta Ranskasta että vuodelta 2009 Unkarista. Nyt tavoitteena on päästä kymppisakkiin.

– Jos voittaa kaksi ruotsalaista ja kaksi sveitsiläistä, niin sijoitus on ihan hyvä. Kymmenen joukkoon tavoittelen. Sitten kun puhutaan kuudennesta sijasta puhumattakaan mitalista, niin suoritus on ollut todella hyvä.

Ihan realistisesti Tervo voi taistella pääsystä kuuden parhaan joukkoon. Maailmancupin osakilpailussa St. Gallenissa kesäkuun lopussa kärki karkasi 50 sekunnin päähän, mutta kuudenteen sijaan oli matkaa vain 13 sekuntia.

Tervon lisäksi MM-kisojen avausmatkalle starttaavat ensikertalaiset Fredric Portin ja Tuomo Mäkelä. Miten kuvailisit kilpaveljiäsi?

– Tuomo juoksee vain sprintin ja päivän kunto ratkaisee aika paljon. Fredric on fyysisesti erittäin kovassa kunnossa. Toivottavasti molemmat juoksevat hyville sijoille.

Kolmikolla onkin tärkeä rooli, jotta koko Suomen joukkue saa hyvän startin kisaurakalle. Menestys ruokkii menestystä, kuten sanotaan.

– Jos kaikki juoksevat 20 parhaan joukkoon ja yksi on vielä 10 sakissa, niin silloin olemme onnistuneet hyvin.

Sprintin lisäksi Tervo pääsee juoksemaan myös pitkän matkan.

– Pitkän matka on vain ekstraa. Sinne lähden taistelemaan hyvää sijoitusta karsinnoista ja siitä sitten eteenpäin, päätti Tervo.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail