Tytöt neljänsiä ja pojat kuudensia nuorten MM-viestissä

Suomen joukkue Tytti Kirvesmies, Elisa Mäkinen, Kirsi Nurmi sijoittui neljänneksi nuorten MM-kisojen päätösmatkalla viestissä. Suomen ankkuri Kirsi Nurmi nousi muutaman sekunnin päähän Sveitsin ankkurista Sandrine Mülleristä, mutta ei päässyt lopussa ohi. Tyttöjen kakkosjoukkueen loppusija oli 14.

– Kokonaisuutena hyvä päivä. Tyttöjen ja poikien molemmat joukkueet tekivät hyvät suoritukset. Kirsi Nurmi oli yleisörastilla vielä pronssitaistelussa, mutta hänelle tuli minuutin virhe loppulenkillä, harmitteli Lindeqvist.

Poikien ykkösjoukkue oli kuudes ja kakkosjoukkue 16.

– Poikien viestissä Miika Arvola aloitti hyvin Mikko Huhtinen teki sen, mitä pystyi ja Miika Suominen juoksi loistavan ankkuriosuuden nostaen kuusi sijaa, kertoi Lindeqvist.

– Maasto oli tyypillinen keskieurooppalainen, isoja rinteitä eli suoraviivaista ja simppeliä. Kuitenkin juuri sellaista, joka on suomalaisille haastavaa, kun monille tämä on tutuin maastotyyppi, pohti Lindeqvist.

Nuorten MM-viesti, Košice, Slovakia
Tytöt: 1) DEN (Stine Bagger Hagner, Ita Klingenberg, Emma Klingenberg) 94.05, 2) SWE (Helena Karlsson, Frida Sandberg, Tove Alexandersson) 94.20, 3) SUI (Mirjam Hellmueller, Marion Aebi, Sandrine Müller) 97.19, 4) FIN (Tytti Kirvesmies, Elisa Mäkinen, Kirsi Nurmi) 98.23, 5) NOR (Marte Narum, Mare Jansson Haverstad, Ingjerd Myhre) 99.14, 6) CZE (Markéta Poloprutská, Vendula Horčičková, Tereza Novotná) 99.25.
Pojat: 1) RUS (Ivan Kuchmenko, Andrei Kozyrevm Gleb Tikhonov) 85.43, 2) DEN (Jakob Ekhard Edsen, Thor Norskov, Marius Thrane Ødum) 86.26, 3) NOR (Jon Aukrust Osmoen, Håkon Jarvis Westergård, Eskil Kinneberg 88.01, 4) CZE (Michal Hubáček, Adam Chloupek, Jan Petržela) 88.02, 5) SUI (Florian Schneider, Sven Aschwanden, Alain Denzler) 88.18 , 6) FIN (Miika Arvola, Mikko Huhtinen, Miika Suominen) 89.26