Taini iloitsi hyvästä avauksesta

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini oli syystäkin tyytyväinen MM-kisojen avauspäivään. Kaksi kuudetta sijaa oli melkein se, mistä päävalmentaja uskalsi etukäteen haaveilla.

Haaveilin, että tulisi mitali ja kuudes sija. Ei tämä kauaksi jäänyt, Taini sanoi.

Tainin mielestä naisten puolella Venla Niemellä oli kaikki mahdollisuudet jopa mitaliin, mutta hän oli erittäin tyytyväinen saavutettuun kuudenteen sijaan.

– Mäkelä oli ihan huippu. Rata sopi hänelle mainiosti. Hän on itse tehnyt ilmakuvien ja google mapsin avulla kartankin tästä alueesta. Teknisesti oli ihan huippujen tasoa, mutta hän hyytyi hieman lopussa. Fyysisesti antoi hieman tasoitusta, mutta kasetti kesti, hehkutti Taini Mäkelän kuudetta sijaa.

– Kuulin ennen kisoja sanottavan, että kukaan mies ei juokse 10 parhaan joukkoon ja nyt jo avausmatkan jälkeen tuli kuudes sija, Taini sanoi.

Taini arvioi myös muita suomalaisia. Marika Teinin 14:s sija oli hyvä. Teini on kärsinyt jalkavaivoista, joten kaksi kisaa samaan päivään oli hiukan liikaa. Sofia Haajasen sprintti meni pieleen puolen välin jälkeen. Tuomas Tervon viimeistely ei ollut onnistunut ja paras terä vielä odottaa itseään.

Kaikkiaan hieno Suomen avaus antoi lupauksia jatkoon.
– Joukkuehenki oli ihan tapissa tuossa, kun odotettiin Mäkelää maaliin, Taini päätti.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail