Kaupilla kulta mielessä

Minna Kauppi on Suomen ykköstoivo lauantaina Sveitsin Lausannessa alkavissa suunnistuksen MM-kisoissa. Kauppi tietää sen itsekin ja sanoo avoimesti tavoittelevansa kisoista kultaa.

– Viime aikoina on ollut viitteitä siitä, että kuntokäyrä olisi nousussa, vaikka tänäkään vuonna valmistautuminen ei ole sujunut ihan niin kuin olisin toivonut, Kauppi pohti ennen Sveitsin lentoa.

Kauteen on mahtunut monenlaista, eikä Kaupin toivomaa tasaista kautta ole ollut.

– Ylös ja alas on menty. Nyt jännittää enemmän se, onko Simone Niggli saavutettu vai onko menty jo kauas ohi, paljasti Kauppi.

Kauden aikana voitosta voittoon viilettänyt Niggli ei kuitenkaan Kaupin mielestä ole kotikentälläänkään voittamaton.

– Ei Sime ihmenainen ole, vaikka on siis ihmenainen, mutta ei voittamaton. Suurin haaste on kuitenkin hoitaa oma osuus, Kauppi muistutti yhdeksät MM-karkelot kokeneena.

Se on kuitenkin tosiasia, että kukistamalla Nigglin alppimaisemissa, sijoittuu tuloslistalla varsin korkealle. Kauppi kuitenkin muistuttaa, ettei pidä tuijottaa vain sveitsiläisen 17-kertaisen MM-kultamitalistin menoa, vaan kultakandidaatteja löytyy naisten lähtöviivalta muitakin.

– Siellä on monta mammaa tehnyt kovan paluun. Huippunaiset on kaikki tikissä, ei auta kuin tehdä oma paras, Kauppi suunnitteli.

Kauppi aloittaa MM-urakkansa sunnuntaina pitkän matkan karsinnalla. Ohjelmassa on pitkän matkan lisäksi Kaupin mieli- ja menestysmatka keskimatka. Sprintti siis jää muille.

– Ohjelma on älyttömän haastava, siksi kilpailen vain päämatkoilla. Silti tulee viisi kisaa ja se on tosi kova setti, Kauppi listasi laskien viestin myös ohjelmaansa.