Taini ennakoi naisten kaksintaistelua

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini ennakoi torstain MM-pitkän matkan finaalista kiivasta kaksintaistelua Suomen Minna Kaupin ja Sveitsin Simone Nigglin välillä.

– Niggli on äärimmäisen vihainen keskimatkan finaalin jälkeen, eikä tee pitkän matkan finaalissa virheitä, vaan ruoskii itseään lukemaan karttaa koko ajan tarkasti. Keskimatkan rastivälien ykköspaikat menivät Kaupin hyväksi 9-3, joten Kaupilla on fyysinen etu torstain finaalissa, Taini latasi Suomen MM-joukkueen ennakkoinfossa keskiviikkona.

Keskimatkan mestariksi tiistaina mitaloitu Kauppi pudisteli päävalmentajan kommentille päätään.

– Se on vain tilastoetu. Kunhan Sime ei olisi mulle vihainen. Siellä on toki muitakin: ruotsalaiset ovat kovia, eikä Tatjana Rjabkinaakaan voi unohtaa. Ei finaaliin voi lähteä vain rallatellen yhtä vastaan, Kauppi väisti.

Taini muistutti, että Kaupin haasteena on kaivaa itsestään esiin se aggressiivinen suunnistaja, joka ei anna kartanluvussa hetkeäkään periksi.

– Eilen tajusin, että olen ryssinyt kaikki MM-pitkät matkat sen vuoden 2007 mestaruuden jälkeen. Suoritukseen on varmasti siis nälkää, mutta olo on leppoisampi, sillä paineita ei ole, arvioi Kauppi, joka starttaa finaaliin viimeisenä.

Suomen muut naiset torstain pitkällä matkalla ovat Merja Rantanen ja Venla Niemi. Rantanen on MM-kisojen maastomatkoilla jo kokenut kettu, mutta Niemen aiemmat MM-finaalikokemukset on kerätty sprintistä.

– Tiistaina oli jo palautunut olo ja tänään mallisuunnistuksessa tuntui vielä paremmalta. Hyvillä mielin voin lähteä kisaan. Olen tyytyväinen, jos olen 15 joukossa, Niemi summasi tavoitteensa.

Päävalmentaja Tainin arvion mukaan Niemi on kääntänyt jo suunnistusmoodinsa sprintistä metsän suuntaan, joten sijoitustavoitteet tamperelaiselle löytyvät sijoilta 10-15. Merja Rantasen päävalmentaja odottaa onnistuneella suorituksella nousevan kuuden joukkoon. Rantasen oma tavoiteasettelu kuulostaa hyvin samalta.

– Toivon, että suoritus riittää kuuden sakkiin. Finaalissa tarvitaan sitkeää kroppaa ja sisukasta korvien väliä, Rantanen korosti.

Pitkän matkan jälkeen MM-kisoissa on jäljellä enää viesti. Päävalmentaja Taini paljasti, että naisten viestijoukkueen kolmas paikka ratkaistaan pitkän matkan jälkeen.

– Kauppi ja Rantanen ovat varmoja viestiin, mutta kolmas viestinviejä ratkaistaan torstain kisan jälkeen. Saadaan uusi suomalainen mestari, sillä kolmannella kilpailijalla mestaruutta ei vielä ole. Miehistä se on varmaa, että joukkueessa juoksee kolme miestä, mutta nimet kerromme vasta perjantaina, Taini lupasi.