Seuraavaksi kohti MM-Vuokattia

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini summasi viestiin päättyneen MM-viikon kahteen asiaan: naisilla oli viestipäivää tai oikeastaan viestin yhtä rastiväliä lukuunottamatta loistava viikko; miehillä puolestaan riittää töitä tehtäväksi kohti kotikisoja vuoden kuluttua.

– Viestipäivä oli näiden kisojen heikoin päivämme. Jos naisten viestissä tulee jotain muuta kuin mitali, se on iso pettymys. Tosin tämän huonon maun ei saa antaa vääristää kuvaa kisoista kokonaisuutena, Taini muistutti kisaviikon päätteeksi.

Miesten puolella onnistujia löytyi ns. kakkosketjusta. Päävalmentaja oli tyytyväinen niin Tuomo Mäkelän (sprintin 6.), Hannu Airilan (keskimatkan 11.) kuin Fredric Portininkin (pitkän matkan 14.) MM-panokseen, mutta muistutti samalla, että työtä riittää.

– Tilanne on miehissä vähän kaksijakoinen, sillä viestissä meillä ei juossut yhtään maastopuolen A- tai B-maajoukkueen miestä. Voi kysyä, missä he ovat: jokaisen taustalta löytyy terveysongelmia tai harjoittelun virheitä, Taini summasi.

Naisten puolella Kauppi otti Suomelle kullan keskimatkalta ja hopean pitkältä matkalta, mutta Kaupin takana riittää haastajia. Heistä MM-kisoissa esiin nousivat erityisesti Venla Niemi (sprintin 6., pitkän matkan 10.) ja Saila Kinni (keskimatkan 10.).

– Naisten tilanne on hyvä: Kauppi ottaa mitaleita ja liukuhihnalta tulee uusia kymppisakkiin, Taini kehui.
Ensi heinäkuussa MM-mitalien kohtalo ratkaistaan Suomessa. Maailman huippusuunnistajat kokoontuvat Vuokattiin heinäkuun alussa. Päävalmentaja Taini halajaa suomalaissuunnistajille hyviä olosuhteita talviharjoitteluun.

– Olemme suunnitelleet Portugaliin tai Espanjaan kahdeksi kuukaudeksi leirikeskuksen perustamista, jossa maajoukkueurheilijat voivat harjoitella ohjatusti haluamansa ajan, Taini kertoi MM-Sveitsin päätteeksi.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail