Suomi viides naisten viestissä

Suomen naisten haaveet MM-kultamitalin puolustamisesta kariutuivat toisella osuudella Sveitsin Lausannessa. Merja Rantanen teki kisan alussa ison virheen ja Suomi putosi kärkitaistelusta. Lopputuloksissa Suomi oli viides kolmikolla Venla Niemi, Merja Rantanen ja Minna Kauppi. Naisten viestin voitti Sveitsi joukkueella Ines Brodmann, Judith Wyder ja Simone Niggli. MM-kulta oli Nigglin uran 20:s. Ruotsi otti hopeaa ja Norja pronssia.

Venla Niemi aloitti Suomen viestin mainiosti. Hän vaihtoi viidentenä vain 13 sekuntia kärjessä vaihtaneen Ruotsin jälkeen. Niemen ensimmäinen MM-viesti sujui suunnitellusti.

– Se meni oikein hyvin, piti itse suunnistaa tosi paljon. Ykköslenkillä muut kärkijoukkueet lähtivät yhtäkkiä ihan eri suuntaan kuin minä. Siinä hieman häkellyin, kertoi koko ajan kärkijoukossa edennyt Niemi.

Toisella osuudella Merja Rantanen putosi ison virheensä takia välillä jo yhdeksänneksi, mutta tuli vaihtoon seitsemäntenä. Rantanen luki 2-3 -välillä väärää rastiväliä, ja menetti pelin siinä.

– Hyppäsin kartanluvussa yhden välin yli. Kun ympärillä ei oikein täsmännyt, tajusin tilanteen. Sen jälkeen yritin liikaa kiriä, ja yhtäkkiä olin ihan pihalla, Rantanen manasi maalissa.

Kauppi lähti ankkuriosuudelle yli seitsemän minuutin takamatkalta. Hän ohitti osuudellaan Ranskan ja Tanskan ja toi Suomen vaihtoon viidentenä. Kauppi otti kärkeä kiinni puolisen minuuttia.

– Minulla oli helppo päivä. Jalat oli paremmat kuin pitkällä matkalla, mutta näköjään noin pitkän välimatkan takaa ei oteta kiinni. Kaikki me parhaamme yritimme ja olemme voittaneet monta kertaa, Kauppi korosti kisan jälkeen.

Naisten viesti ratkesi lopullisesti ankkuriosuuden alussa, kun kärjessä vaihtanut Ruotsin Tove Alexandersson teki heti 1-rastilla virheen ja takaa ahnaasti lähtenyt Simone Niggli hoiti hoiti homman kotiin.

Suunnistuksen MM-kisat, viesti
Sveitsi, Lausanne
Naiset: 1) SUI 1.44.54 (Ines Brodmann, Judith Wyder, Simone Niggli), 2) SWE 1.47.18 (Annika Billstam, Helena Jansson, Tove Alexandersson), 3) NOR 1.48.11 (Silje Ekroll Jahren, Mari Fasting, Anne M. Hausken Nordberg), 4) RUS 1.48.38, 5) FIN 1.51.41 (Venla Niemi, Merja Rantanen, Minna Kauppi), 6) DEN 1.52.21.