Hieno suomalaispäivä

Suomen joukkueella oli mainio kisapäivä Saint-Cerguesissa Jura-vuoriston rinteillä. Päävalmentaja Juha Taini iloitsi Minna Kaupin MM-kullan lisäksi myös muiden hienosta panoksesta.

– Erityisesti naisilla oli kohtuu täydellinen päivä. Miehissä Jarkko Huovilalla ja Pasi Ikosella oli tänään heikot jalat, mutta taidollisesti kaikilla oli hyvä päivä, Taini summasi keskimatkan finaalin.

Päävalmentajan mieltä lämmitti sekä Saila Kinnin (10.) että Hannu Airilan (11.) tasonnosto aiemmista kansainvälisistä esityksistä.

– Airilalta todella hyvä tasonosto uudelle portaalle. Myös Kinni teki hienon loikan kymppikärkeen.

Taini muistutti, että keskimatkan finaali oli vaativa kisa. Pyöreät muodot, peitteisyys ja kivikkoinen pohja  tekivät tästä kisasta hankalan. Löysiä hetkiä ei saanut olla yhtään. Pidimme keskimatkan katsastuksen tuossa tien toisella puolella maastossa, ja se oli ihan samanlaista. Harvoin sattuu näin. Ei pöllömpi päivä, Taini myhäili tyytyväisenä.