Suomelle jättipotti Puolasta

Suomen pyöräsuunnistajat ajoivat sunnuntaina jättipotin Puolan maailmancup-kierroksen päättäneessä pitkän matkan yhteislähtökilpailussa. Naisissa Suomi otti kolmoisvoiton Ingrid Stengårdin johdolla. Susanna Laurila oli toinen ja Marika Hara kolmas. Neljäskin suomalaisnainen Antonia Haga ylsi kärkikymmenikköön (10.). Miesten kisan voiton ajoi Jussi Laurila. Pekka Niemi oli kymmenes ja ensimmäisiä maailmancupin osakilpailujaan Puolassa ajava Kare Kaskinen kahdestoista.

Jussi Laurila nousi takkuisen lähdön jälkeen jo kakkosrastilla kärkeen.

– Olin lähdössä viimeisten joukossa, jotka pääsivät liikkeelle. Pitkällä ykkösvälillä ja parissa risteyksessä kuittasin porukasta ohi niin, että olin kakkosella jo kärjessä. Ajoin omaa tasaista kisavauhtia koko ajan, Laurila kertoi.

Hänen mukaansa kolmen peräkkäisen kisapäivän rasitukset alkoivat tuntua jo kisan loppuvaiheessa.

– Minulla ei ollut tilanteesta tietoa, mutta epäilin, ettei monta ole edellä. Lopussa vähän jopa varmistelin, kun kukaan ei tulllut ihan perässä. Vähän alkoi jo väsymyskin lopussa tuntua, Laurila myönsi.

Maailmancupin Puolan kierros oli Laurilalle mainio, sillä hän ajoi kahden kakkossijan päälle vielä voiton. Pitkän matkan kakkoseksi ajanut Tsekin Frantisek Bogar jäi Laurilalle 1.20.

– En oikeastaan tiedä, missä ratkaisu tapahtui. En yrittänyt karkuun missään vaiheessa, vaan ajoin koko matkan tasaista tahtia.

Naisten kisassa suomalaiset ottivat kolmoisvoiton. Ingrid Stengård kukisti Susanna Laurilan runsaalla puolella minuutilla. Marika Hara jäi kolmisen minuuttia enemmän. Stengård selvitti kohtuuhelpoksi arvioimansa radan virheittä.

– Kerrankin pummit jäivät tekemättä, ja pääsin sille tasolle, mille pystyn. Porukkaa oli ympärillä koko ajan, joten piti keskittyä tarkasti. Välillä kisa oli  melkoista kissa-hiiri-leikkiä, Stengård kuvasi yhteislähtökisaa.

Stendård ja Susanna Laurila ajoivat samaa hajontaa läpi kisan, kun Marika Hara veti oman hajontaporukkansa kärjessä.

– Susanna sinnitteli pitkään mukana ja tiesin, ettei yhteenkään virheeseen ole varaa. Susannan kanssa ei kannata joutua loppusuoralle samaan aikaan, Stengård naurahti.

Susanna Laurila kaipasi menoonsa lisää sujuvuutta, vaikka kakkossija ja kauden paras cup-sijoitus tulikin.

– En ihan pystynyt vastaamaan Stengårdin vauhtiin. Sujuvuutta olisi voinut olla lisää, sillä suunnistus oli tänään kohtuuhelppoa, Laurila arvioi.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup, Zieleniec Puola
Pitkän matkan yhteislähtö
Naiset: 1) Ingrid Stengård FIN 1.26.33, 2) Susanna Laurila FIN 1.27.07, 3) Marika Hara FIN 1.30.17, 4) Maja Rothweiler SUI 1.30.27, 5) Christine Schaffner SUI 1.30.34, 6) Hana Bajtosova SVK 1.30.47, 10) Antonia Haga FIN 1.33.32.
Miehet: 1) Jussi Laurila FIN 1.44.30, 2) Frantisek Bogar CZE 1.45.50, 3) Martin Sevcik CZE 1.45.55, 4) Sebastian Wojtynek POL 1.46.51, 5) Yoann Garde FRA 1.47.07, 6) Jiri Hradil CZE 1.47.24, 10) Pekka Niemi FIN 1.48.58, 12) Kare Kaskinen FIN 1.49.17, 33) Juuso Jutila FIN 2.01.26, 40) Tuomo Lahtinen FIN 2.04.02.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail