Nuoren kartoittajan tuki jatkuu

Suunnistusliiton karttarahan yhteydessä on viime vuosina jaettu ns. nuoren kartoittajan tukea. Tukimuoto on käytössä myös tänä vuonna ja se on hyvä huomioida lisäresurssina, kun seurat suunnittelevat kartanvalmistustaan ja toisaalta työllistävät nuoria kesätöihin. Karttaryhmä on ollut todella tyytyväinen, kun seurat ovat tuen innoittamina ryhtyneet kouluttamaan nuoria karttojen tekemiseen.

Nuoren kartoittajan tukea maksetaan 150 euroa/kartta, jos kartan maastokartoituksen ja piirtämisen tekee nuori H/D20-sarjalainen tai nuorempi suunnistaja. Nuoren tekemä kartta voi olla normaali suunnistuskarttamääräysten mukaisesti raportoitava kartta tai opetuskäyttöön tarkoitettu koulun pihakartta. Kartan laadun varmistamiseksi nuorella tulee olla seuran puolesta ohjaaja ja valvoja. Kartalle voidaan lisäksi maksaa normaalia karttarahaa, mikäli karttarahan maksamisen edellytykset täyttyvät.

Nuoren kartoittajan tukea haetaan karttarahan haun yhteydessä ensi syksynä. Tukimuoto ei edellytä kustannusten syntymistä seuralle.

Karttaryhmä on tarkentanut ohjeistusta aiemmista vuosista: Seurojen tulee huomata, että tuen saa nuori, joka on tehnyt kokonaan uuden pihakartan, suunnistuskarttaa tai päivittänyt aiempaa karttaa huomattavasti. Tuen hakeminen suppeista ajantasaistustöistä ei ole kohtuullista eikä hyväksyttävää. Niistä seura voi maksaa nuorelleen palkkion harkitsemallaan tavalla.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail