Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät kaudelle 2012-2013

Hiihtosuunnistuksen päävalmentaja Eivind Tonna on valinnut A-maajoukkueeseen seitsemän urheilijaa, joiden päätavoite on Kazakstanissa käytävissä MM-kisoissa. Viime kausien ykkösurheilijan Staffan Tunisin lisäksi A-maajoukkueessa jatkaa Janne Häkkinen. Uusina niminä maajoukkueeseen nousevat miehistä Hannu-Pekka Pukema ja Ville-Petteri Saarela sekä naisista Milka Leppäsalmi, Sonja Mörsky ja Marjut Turunen. Suunnistuksen MM-kotikisoihin panostava Olli-Markus Taivainen jättää hiihtosuunnistuksen A-maajoukkueen toistaiseksi. Myöhemmin toukokuussa nimetään maajoukkueleiritykseen kutsuttava leiriryhmä, jonka kokoonpanoon tulee kuulumaan 10-15 urheilijaa.

Arto Liljan valmentamaan nuorten talenttiryhmään kuuluu kahdeksan tyttöä ja kahdeksan poikaa. Ryhmän päätavoite on Latviassa järjestettävissä nuorten MM-kisoissa ja 17-vuotiaiden EM-kisoissa.

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät 2012-2013:

A-maajoukkue

Naiset (3): Milka Leppäsalmi HU, Sonja Mörsky HU, Marjut Turunen SKVuoksi
Miehet (4): Janne Häkkinen S-JKL, Hannu-Pekka Pukema Navi, Ville-Petteri Saarela KemU, Staffan Tunis Femman
Ryhmämaksu 1 000 €.

Leiriryhmä

Naiset (8): Anni Honkimaa EsSu, Mira Kaskinen UlvUra, Salla Koskela LHR, Anna Närhi JRV, Tiia Tallila VaHa, Pernilla Tunis Femman, Anni Toiviainen SK Vuoksi, Sari Vääränen KS
Miehet (4): Tero Linnainmaa KyRa, Tommi Reponen S-JKL, Peter Sundelin Femman, Simo Turunen SK Vuoksi
Ryhmämaksu 200 €; omavastuu leirityksessä 100 %.
Ryhmää voidaan täydentää kesällä.

Maajoukkueen valmennus ja huolto

Päävalmentaja: Eivind Tonna
Lääkäri: Timo Sirola
Lihashuolto:
Huoltopäällikkö: Mika Tervala

Maajoukkueleiritys

17.–21.06. Lohja
27.08.–01.09. Joensuu
16.–20.09. Rokua
10.–17.11. Levi
02.–07.12. Saariselkä

* * * * * * * * * * * * * * * *

Nuorten talenttiryhmä (17–20-v.)

Tytöt (8): Milla Maijala LapVe, Suvi Oikarinen OH, Sanna Pusa HU, Mira Räisänen SalRe, Noora Räisänen SalRe, Liisa Sassi-Päkkilä SKPohjant, Mirka Suutari KS, Oona Valkonen Kalske
Pojat (8): Santeri Aikio KEV, Aleksi Karppinen LaiVe, Tuomas Kotro SKVuoksi, Juha Martikainen HU, Lauri Nenonen SKVuoksi, Henri Similä SKVuoksi, Misa Tuomala S-JKL, Jyri Uusitalo PelPo.
Ryhmämaksu arviolta 1 250 €.

Nuorten maajoukkueen valmennus

Valmentaja: Arto Lilja

Nuorten maajoukkueleiritys

10.-13.06. Vuokatti
06.-09.08.Vuokatti
17.-21.10. Vuokatti
10.-17.11. Levi
30.11.-07.12. Saariselkä

* * * * * * * * * * * * * * * *

Haastajaryhmä

Haastajaryhmän tarkoituksena on tarjota kehityshaluisille ja motivoituneille 15–25-vuotiaille tasokasta hiihtosuunnistuksen leirivalmennusta ja ohjausta omatoimisen harjoittelun laadun parantamiseen. Tärkeänä tavoitteena on suunnata urheilijoiden harjoittelua jo peruskuntokauden alusta lähtien selkeämmin lajin erityisvaatimusten suuntaan sekä laajentaa määrätietoisesti huipulle tähtäävien hiihtosuunnistajien määrää koko valtakunnan alueella. Kokoamalla kehittymiseen ja menestykseen tähtäävät urheilijat yhteisille leireille saadaan aikaan hyvää keskinäistä sparrausta ja kilpailua.

Sitovat ilmoittautumiset haastajaryhmän ensimmäiselle testileirille 20.5. mennessä!

Urheilijoiden ja valmentajien ilmoittautumiset sekä tiedustelut: Anssi Juutilainen,anssi.juutilainen(a)innotiimi.fi, p. 0400 489 596

Haastajaryhmän valmennus

Vastuuvalmentaja: Anssi Juutilainen

Haastajaryhmän leiritys

10.-13.06. Vuokatti, testileiri (hinta enintään 62 €/vrk/hlö täysihoidolla hotellitason majoituksessa; sisältää valmennuksen ja testit)
06.-09.08. Vuokatti, testileiri (hinta enintään 62 €/vrk/hlö täysihoidolla hotellitason majoituksessa; sisältää valmennuksen ja testit)
17.-21.10. Vuokatti, hiihtotekniikkaleiri (hinta enintään 62 €/vrk/hlö täysihoidolla hotellitason majoituksessa; sisältää valmennuksen ja testit)
01.-09.12. Saariselkä, taitoleiri (hinta avoin)

Haastajaryhmän toiminta tehostuu

Aikuisten maajoukkueen ja nuorten talenttiryhmän taustalla toimiva haastajaryhmä sai hyvän vastaanoton pilottikaudellaan. Ryhmän leirityksessä oli mukana lähes 50 urheilijaa ja 7 valmentajaa, ja siitä nousi useita hiihtosuunnistajia 17-vuotiaiden EM- ja nuorten MM-joukkueisiin.

Tulevalla kaudella haastajaryhmä on osa Suunnistusliiton virallista valmennusjärjestelmää. Leirivuorokausia on pari enemmän kuin viime vuonna ja tarkoituksena on koota leireille entistä suurempi joukko seura- ja henkilökohtaisia valmentajia. Ryhmän valmennusta tukemaan ja toteuttamaan perustetaan valmentajapooli, jonka ideana on tehdä käytännön valmennusyhteistyötä leireillä, jakaa osaamista sekä viedä tätä oppia seura- ja aluetasolle.

Sitovat ilmoittautumiset haastajaryhmän ensimmäiselle testileirille 20.5. mennessä (ks. ohjelma)!

Urheilijoiden ja valmentajien ilmoittautumiset sekä tiedustelut: Anssi Juutilainen,anssi.juutilainen(a)innotiimi.fi, p. 0400 489 596

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail