Antti Örn nuorten olympiavalmentajaksi

Suunnistusliitto on valinnut Antti Örnin nuorten olympiavalmentajaksi. Hänen tehtävänään on tukea alueen parhaiden suunnistajien päivittäistä valmennusta pääkaupunkiseudulla sekä koordinoida muuta alueellista valmennusta Uudenmaan alueella. Lisäksi hän toimii Suunnistusliiton valmentajakoulutuksen pääkouluttajana ja kehittäjänä. Örn aloittaa nuorten olympiavalmentajana tammikuun alussa 2012. Syksyllä hän aloittaa myös Mäkelänrinteen lukion suunnistusvalmentajana.

Örn on Suunnistusliiton kolmas nuorten olympiavalmentaja. Muut toimivat Tampereen (Antti Harju) ja Turun (Markus Lindeqvist) seudulla. Pääkaupunkiseudun nuorten olympiavalmentaja palkataan yhteistyössä Suomen olympiakomitean, Suomen Urheiluopiston, Suunnistavan Uusimaan, Mäkelänrinteen lukion sekä alueen seurojen ja urheilijoiden kanssa.

Nuorten olympiavalmentajan valmennukseen kuuluu pääkaupunkiseudulla runsaat 10 urheilijaa.

– Näiden urheilijoiden päivittäisen valmennuksen tukemisen lisäksi nuorten olympiavalmentajan tehtävänä on koordinoida muuta alueellista valmennusta eli hän tekee tiivistä yhteistyötä seuravalmennuksen kanssa, korostaa Suunnistusliiton valmennuspäällikkö Petteri Kähäri.

Antti Örnillä on valmentajakokemusta seuratasolta useasta suunnistusseurasta. Viimeksi hän on toiminut Tuusulan Voima-Veikkojen ja Mäntsälän Urheilijoiden seuravalmentajana.

– Hänellä on jäsentynyt näkemys valmennuksesta. Hän tuntee tämän alueen seurat, urheilijat ja valmentajat hyvin, on positiivinen persoona ja lisäksi hänellä on koulutusosaamista, listaa valmennuspäällikkö Kähäri uuden nuorten olympiavalmentajan taustoja.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail